Екипът на bTV Новините получи престижното отличие „Следа в ефира”

Description

Екипът на bTV Новините получи престижното отличие „Следа в ефира”

btv1Екипът на „Новини, актуални предавания и спорт” в bTV получи престижното отличие „Следа в ефира” по време на официалната церемония по награждаването вчера. Наградата се присъжда за трайна следа в съзнанието на зрителите и слушателите. Церемонията е организирана за пети пореден път, но за първа година журито отличава екип, а не конкретна личност.

„За първи път тази година „Следа в ефира“ се присъжда на екип от професионалисти, утвърдили нов модел в информационната среда на България. „Новини,актуални предавания и спорт“ на bTV на практика доказа предимствата на екипната работа за успеха и популярността на обективната разследваща журналистика”, коментира Мариана Хил, член на инициативния комитет на „Следа в ефира”.

„За мен е чест, че мога да приема награда от името на всички наши колеги. Особено много искам да благодаря на репортерите на bTV, те са нашите очи, уши и глас. Репортерът е „войникът” в нашата професия и на него се крепи целия журналистически занаят”, коментира Венелин Петков, директор „Новини, актуални предавания и спорт” в bTV Media Group при получаването на приза.

Репортаж от награждаването можете да видите тук.

„Следа в ефира” е награда за изявени водещи, чиито гласове са оставили запомняща се следа в ефира. Инициативният комитет за присъждане на отличието „Следа в ефира” за 2014 г. включва общественици и журналисти, сред които са: Георги Гълов, Зорница Илиева, Константин Тилев, Магдалена Ралчева, Мариана Хил, Мария Стефанова,  Снежана Тодорова, Станислав Радославов, Тома Спространов и Цветелина Узунова. Съгласно регламента всеки награден придобива статут на почетен член на Инициативния комитет. Досегашните лауреати - Божана Димитрова, Хачо Бояджиев  и Димитър Павлов имат такъв статут.

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар