Подготовката за „Да изчистим България за един ден” продължава

Description

Подготовката за „Да изчистим България за един ден” продължава

Традиционната инициатива ЧистоЗнаие, част от кампанията „Да изчистим България за един ден”, ще се проведе и тази година.
Образователният тур включва поредица от събития в цялата страна, свързани с неформално и забавно обучение за опазване на околната среда, разделното и безопасно събиране на отпадъци и др. Целта е да се изгради съзнанието на децата от детските градини и началните училища и тяхното отношение към местата, на които живеят и начина, по който се грижат за своите отпадъци. Тази година 45 общини ще имат възможност да се включат в тура на ЧистоЗнаието.

На сайта daizchistim.bg специална секция, подготвена с помощта на Министерството на околната среда и водите, дава полезни съвети и насоки как да се грижим за отпадъците, къде да ги изхвърляме и рециклираме. В специалната секция „ЧистоЗнаие в действие” дава насоки и идеи как малка промяна на навици може да направи ежедневието по-зелено и запазващо природата. И тази година към ЧистоЗнаието ще се присъедини 3D автобуса на Екопак. Оборудван с най-съвременна техника за 3D прожекции и Dolby Surround аудио, бусът ще обикаля страната, за да образова деца и младежи в грижа за околната среда.

За ЧистоЗнанието:
ЧистоЗнанието стартира като подготовка на първата национална кампания по идея и с помощта на доброволци студенти по педагогика и връзки с обществеността от Софийски университет. Към тях традиционно се присъединяват популярни лица ефира на bTV – участници в Гласът на България, Емо Чолаков и др.

Записването за участие може да стане от общините в България на сайта daizchistim.bg. А специални часове по ЧистоЗнание ще се проведат в моловете в София, Варна и Бургас.

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар