"Телевизионен анализ" - bTV Sport, bTV Arena и има ли бъдеще в RING.BG

Description

"Телевизионен анализ" - bTV Sport, bTV Arena и има ли бъдеще в RING.BG

Тези лога са примерни и е възможно да се различават от реалното.
В първата ми статия, като част от екипа реших да обърна внимание на този въпрос.
След като Крум Савов стана директор на спорта в bTV Media Group се заговори за ребрандирането на RING.BG. Първоначално той обяви три възможни имена в "Шоуто на Слави" по bTV. bTV Ring, bTV Sport и bTV Arena бяха споделените от него варианти. Нека разгледаме всеки един по отделно:

bTV Ring - абсолютна глупост би било, ако канала се казва така. Няма никаква логика. Ако питате мен, като цяло в името РИНГ няма логика за такъв канал. РИНГ може да сложат за име на канал специализиран в бойните спортове, но да гледаш Шампионска лига по РИНГ е малко странно.

bTV Sport - този вариант е далеч по-удачен, но възниква един проблем. Съществува вариант при създаването на НОВА Спорт, от НОВА да са запазили Спорт, като име. Едва ли са го направили, но се споменаваха такива варианти. Иначе това е идеалното име за спортен канал.

bTV Arena - за този момент изглежда най-вероятното от трите. И изглежда до някъде логично, а и започва с една и съща буква с bTV Action.

А имали какво да излъчват?

В последните години интереса към спорта в България е огромен и това е един от най-успешните телевизионни продукти в цял свят. Милиони хора гледат различните спортни надпревари ежедневно. Но остана ли качествен спорт, който да излъчва bTV? Е разбира се че има. Американските спортове са един добър вариант. В Швеция Viasat създават цели канали от NHL например или голфърски (нещо нормално за тях, което виждаме и в България с Висшата лига и НОВА Спорт). Един пакет с NHL, NBA би бил добър вариант за bTV, но основната спънка е часовата разлика. За футбол няма какво да говорим. bTV държи последните останали големи футболни първенства Серия А и Лига 1. Шампионската лига несъмнено е най-престижният европейски клубен турнир, а в комбинация с мачовете от Лига Европа се уреждат зрителите за делничните вечери. Относно Лига Европа това с първия избор на БНТ не се отрази добре на bTV, защото не получиха и един мач на Лудогорец. От друга страна това е въпрос и на преговори от тяхна страна.

Заличаването на лиценза на RING.BG+1 е ход, който аз подкрепям, тъй като нямаше смисъл от този канал. Гледаш си мача, на екрана пише LIVE, а реално е минало преди един час, това което се дава в момента. И да се върнем на въпроса. Винаги има бъдеще в какъвто и да е телевизионен канал, стига да се прави професионално, а не както сме свикнали в България.

2 коментара

2 коментара

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

  1. Не мисля,че името ринг не е хубаво напротв канала над 15 години и нагоре си носи това име,колото до арена то колкото си е сспортно толкова и неспортно,сръбските спортни канали носят името АРЕНА СПОРТ ,но тук ги има и двете думи особено спорт,колото до арена това име може да се ползва и за филмов канал,пример виваком арена,арена.бг сайта за филми и т.н.

    ОтговорИзтриване
  2. Името е хубаво, но на мен не ми харесва за такъв канал.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване