Ексклузивно! MP & Silva държи правата за следващите 5 сезона във Формула 1 за България

Description

Ексклузивно! MP & Silva държи правата за следващите 5 сезона във Формула 1 за България

Снимки: Уикипедия
Една от водещите агенции в търговията с медийни права е придобила ексклузивните медийни права на FIA Formula One World Championship ™ в България , Румъния и Полша до 2019 година.


Изключителната сделка е за Полша и Румъния в периода 2014-2019 , и за България за сезони 2015-2019 включително .

Пакетът медийни права , съдържаща всички F1 състезания , както и квалификациите и тренировките и може да достигне до повече от 100 часа годишно програмно време.

Бърни Екълстоун , главен изпълнителен директор на Formula One Group, коментира: "Целта на това споразумение е да помогне за повишаване на интереса към Formula One в целия Близък изток, и аз съм уверен, че MP & Silva може да ни помогне да постигнем това. "

MP & Silva има в портфолиото си правата на Висшата лига , които обхващат повече от 50 страни , права в световен мащаб за италианската Серия А , френската Лига 1 и MLS и правата за избрани пазари за 2014 FIFA World Cup Бразилия , немската Бундеслига и испанската La Liga.

Правата са придобити в края на 2013 година, като от тук нататък е въпрос на преговори от страна на родните телевизии за получаване на правата. Договора на ТВ+ изтича в края на годината и официална информация за новия носител на правата очакваме след края на настоящия сезон или лятото.

Преди ТВ+ правата се държаха от ТВ7, а преди това и от bTV. Интерес към Формула 1 имаше и от НОВА, но те така и не успяха да се преборят за излъчванията. Фаворит за правата на този етап изглежда именно bTV, след като Крум Савов стана директор на спорта и обеща куп промени. ТВ7 едва ли ще се захванат отново с нещо такова, а шансовете ТВ+ да вземе правата отново не са големи.

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар