"Новините днес" - първо издание

Description

"Новините днес" - първо издание

Една рубрика започната спонтанно. Поради ангажименти на екипа и това че една част от него все още липсва днес ще публикуваме всички по-важни новини събрани в една статия.

Иван Звездев и Община Пловдив помагат на две семейства тази събота в „Предай нататък” по bTV

В „Предай нататък” тази събота, 10 май, първите герои ще бъдат баба Станка и нейните внучета – Криси и Симонка. Тяхната история трогва Светослава и Деси, които решават да се обърнат към екипа на Наталия Симеонова, за да ги накарат поне малко да се усмихнат. Животът на двете деца се променя коренно, когато в рамките на 2 години губят и двамата си родители и им остава единствено тяхната грижовна баба Станка. За да донесат малко щастие в живота на внучетата, екипът на предаването отпътува за Перник, но с голяма изненада -  любимият готвач на Криси, Иван Звездев. Заедно с него двете деца ще изкарат един незабравим и истински щастлив ден – от приготвянето на „мусака“ до полет под купола на цирк „Балкански“.

Втората история, наречена „Труден за убиване”, не е нова за зрителите на bTV. Преди малко повече от половин година беше разказана историята на Асен от град Пловдив. Неумиращата му вяра, че ще се изправи от инвалидния стол, на който е бил прикован след нелеп инцидент, така и не се изпарява. Няколко месеца след излъчване на историята му и благодарение на финансовата помощ на хилядите наши зрители,  Асен замина на лечение и рехабилитация за Словакия, където е постигнал голям напредък. Такъв, какъвто едва  5% в световен мащаб постигат. В студиото на „Предай нататък”, заедно със съпругата си Вероника и двете си деца, той ще разкаже повече за лечението и промените в живота си след това.

Третата история е под името „В очакване на мама” и се отнася за 35-годишната Калина от Пловдив, която е пометена от автомобил на пешеходна пътека на 3 февруари тази година. От тогава майката на трите деца Йоана, Павлина и Калоян е в кома. Този инцидент съсипва 47-годишният й съпруг Иван, който е претърпял тежък инфаркт преди две години и здравето му е доста разклатено. Всичко това се отразява още по-тежко защото съпругът е безработен и доходите на семейството са идвали от Калина. Ситуацията изглежда почти безнадеждна до момента, в който се намесва екипът на „Предай нататък. При втората среща на Наталия Симеонова с Иван и децата, те ще отидат на оглед за общинско жилище. През това време трите му деца ще се забавляват с помощта на приятелите на „Предай нататък“ – куклено-драматичен театър Хенд. Всичко това ще окуражи семейството.

Благодарение на благодетели Иван ще получи възможността да поеме грижите за Калина за първия месец, като я настани в хоспис, където тя ще получава нужните й 24 часови медицински грижи. Това ще бъде глътка въздух за Иван, който е бил поставен пред проблема за това как да се грижи едновременно за съпругата си и трите им деца.

Бойко Борисов и Николай Бареков сред гостите на Антон Хекимян в „Тази събота” и „Тази неделя”  по bTV

На 10 май от 8.00 часа в студиото на „Тази събота” анализ на събитията от седмицата в 30 минути ще направят Антон Станков и Лияна Панделиева. Вратите на дома си за екипа на „Тази събота” ще отвори певицата Кристина Димитрова , която ще покаже как протича една нейна сутрин. Сред гостите в студиото ще бъдат Евгений Дайнов, актрисата Деси Бакърджиева, пеещият с душа Сашо Роман. След тях в студиото ще влезе лидерът на ПП „България без цензура” - Николай Бареков, който ще говори за предизборните кебапчета и политическата трапеза. Екипът на „Тази събота” ще направи жива връзка от квартал Факултета, където ще гостува цигуларя Венци Такев и неговото семейство, след което ще пренесе зрителите на bTV до с.Априлци, където ще покаже възстановка на събитията около Априлското въстание. 

На 11 май в „Тази неделя” от 8.00 часа коментатори по актуалните теми ще бъдат радиожурналистите от „Тройка на разсъмване”- Милена Златкова, Кирил Петров и Тодор Милиев. Зрителите на „Тази неделя” ще имат възможността да проследят сутринта на актрисата Ирен Кривошиева. Гости в студиото ще бъдат лидерът на ПП ГЕРБ- Бойко Борисов, новият началник на ВМА- доц.Крум Кацаров, Александър Методиев- Бат Сали и „Мис България 2009”- Антония Петрова. 

Дует „Ритон” и световният фотограф Бен Ритър пред камерите на COOL...T – тази събота от 11:00 часа по bTV

Тази събота новото издание на предаването COOL…T от 11:00 часа по bTV ще бъде завладяно от много музика и любов. Специални гости в студиото на Петя Дикова ще бъдат най-обичаният български дует - „Ритон”. Катя и Здравко ще разкрият тайната за щастливия си брак, любовта и разбирателството, които ги съпътстват през годините. 

Предаването ще остане на музикална вълна и ще покаже минутите преди промоцията на двойния албум на култовата поп група от 80-те „Трамвай №5”. 

Камерата на предаването ще заведе зрителите на COOL…T в Народния театър, където актрисата Алекандра Василева играе една от най-силно драматичните си роли – на г-жа Готфрид под режисурата на съпруга си Григор Антонов. Двамата ще разкажат за най-трудно достъпната зона за човека - неговата собствена душа.

На финала екипът на предаването ще срещне зрителите с фотографа, заснел световнозивестни изпълнители – американецът Бен Ритър. Той ще застане пред каметата на предаването и ще сподели за причината да е в България и за работата си със световния елит. 

„Редките” болести и практиките на предизборната търговия с гласове – този уикенд в bTV Репортерите
Тази събота, 10 май, в bTV Репортерите от 19:30 часа Кристина Газиева и операторът Борислав Мавров ще разкажат историите на хора с редки заболявания. Наричат ги „редки” болести, защото засягат едва един на 2000 души. На пръв поглед този брой изглежда малък, но ако всички хора с редки заболявания се съберат в една страна, тя ще бъде третата най-голяма държава в света по брой население. По данни на световната здравна организация около 360 милиона души, повечето от които деца, живеят с рядка болест. Причината за редките заболявания е генетична. Те са животозастрашаващи и в повечето случаи – нелечими. В България болните са около 400 000. Екипът на bTV Репортерите се срещна с четирима от тях. Йосиф, Яна, Деан и Надя ще разкажат за своята всекидневна борба с болестта – тази събота след централната емисия на bTV Новините. 

В неделя от 19:30 ч., броени дни преди евровота, в разследването на Росен Цветков и операторът Любен Кацаров зрителите ще видят как екип на bTV сключи сделка с дилъри на гласове в плевенско село само за 5 минути. Как се купува цяла улица за изборите във Враца и колко са осъдените за изборна търговия в България? Скритата камера на bTV Репортерите ще покаже готови ли са малцината санкционирани да повторят грешките от миналото въпреки присъдите си. И защо вече правят списъци без ЕГН-та? „Изборни досиета” – тази неделя от 19:30 часа в bTV Репортерите.  

2 коментара

2 коментара

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

  1. ех да не видите нещо от бг тв нюз и вие! абсолютно всичките ви рубрики са.прекопорани от тях. само тази не бяхте и това е защото екипа който уволнихте се преместиха при тях. смешни сте.

    ОтговорИзтриване
  2. Преди да упреквате другите покажете какво сте направил/а вие! Ако колегите смятат, че рубриката е копирана от тях ще ни кажат и ще се разберем. Другото което е тази рубрика не е постоянна, а е само временно решение докато се събере целия екип на сайта и може и да няма второ издание. Не сме уволнявали никого, защото не сме назначавали никого. Ако продължите словесната конфронтация с нас просто няма да видите отговор на ваш коментар и всичките ви подобни коментари ще бъдат изтривани. Запазете си мнението за себе си и спрете с този спам!

    ОтговорИзтриване