Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

Рейтинг данни от този уикенд през погледа на TelevisionBG.net

Може би заглавието лъже? Тази статия далеч не е само свързана с изнесените рейтинги от този уикенд, а и е критичен обзор на изборната прог...

Може би заглавието лъже? Тази статия далеч не е само свързана с изнесените рейтинги от този уикенд, а и е критичен обзор на изборната програма на медиите.
Започвам със съботната вечер в която без никакви съмнения най-гледания канал е bTV Action. Спортното студио и прякото излъчване на финала на УЕФА Шампионска лига отредиха лидерското място на канала, който постигна гледаемост от 20.8% от аудиторията на възраст 18-49 г.

Освен безапелативната победа за зрителския интерес, тазгодишното издание на Шампионска лига поведе и в резултата от миналогодишното излъчване на финала между  Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен, като отбеляза 18% увеличение в броя зрители.

И минаваме на неделя, където bTV меко казано се изложи с опита си да създаде нов вид изборно студио. Докато Нова и ТВ7 се разкарваха насам-натам от секция на секция от град на град и Стажанта бродеше из НДК, bTV имаха много по-малко такива включвания от различните горещи точки в изборния ден. Не говорим за отразяването им, което спря малко след 22 часа уж прехвърляйки се в bTV Action. Интересно bTV дава филм, а изборното студио върви по bTV Action. Според мен това е непрофесионално и каквито и данни да вадят bTV днес от ГАРБ и от кадето искат, те за мен си остават провала в отразяването на тези избори. Лично аз бих предпочел Нова, въпреки че и там имаше какво да се иска. БНТ, както винаги бе най-подробна в отразяването използвайки и данни от няколко социологически агенции за разлика от големите играчи.

За да не се обидят bTV ето ги и данните за рейтинга от ГАРБ:
bTV е бил безспорният лидер в националния ефир в сравнение с предаванията на втората и третата по гледаемост телевизии (26,1 срещу  16,9 и  10,8 пункта при цялата аудитория и 22,8 срещу 13,9 и 7,1 пункта във възрастовата група 18-49 години). 

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!