History SD & HD - Програмни акценти – юли 2014 г.

Description

History SD & HD - Програмни акценти – юли 2014 г.

Нова и ексклузивна поредица
ЖИВОТ ИЗВЪН ЗАКОНА В АПАЛАЧИТЕ
Всяка сряда, от 16 юли, 22,00 ч.



Апалачите са планини, простиращи се в продължение на над 2400 км от Ню Йорк до Джорджия. Те са историческа капсула на времето – място, където се оформя определен начин на живот, тясно свързан с лова, залагането на капани
и търговията и останал непроменен от началото на 18. в. Кожите, женшенът и домашно приготвеният алкохол са все още основа на тукашната икономика както в ранните дни на заселването на Америка. Принципите на честта, приятелството и планинското правосъдие също датират от онова време и все така са следвани от местните обитатели. В тази нова поредица, действието в която се разиграва в земи, прочути с враждите между клановете, ще проследим ежедневието на няколко фамилии, борещи се за своята част от планинските богатства през един от най-важните сезони на годината – “плодородните  месеци” на късното лято до времето на събирането на реколтата.

Нова и ексклузивна поредица
СЪКРОВИЩАТА НА БАРИ
Всеки вторник, от 15 юли, 22,30 ч.

Тази съвсем нова поредица представя приключенията на един от най-любимите герои в хитовия сериал “Надпревара за находки”, Бари Уайс, докато пътува из Америка в търсене на вещи от изключително забавния му и необичаен списък с антики, с които задължително трябва да се сдобие. Още от 15-годишна възраст Бари е известен като страстен колекционер. В отделните епизоди той взема със себе си и спътници – понякога членове на семейството, друг път – някои от близките си чудати приятели.

Нова и ексклузивна поредица
НАДПРЕВАРА ЗА НАХОДКИ
6-и сезон. Всеки вторник, от 15 юли, 22,00 ч.

Най-популярната поредица на HISTORY® за търсене на съкровища се завръща и участниците в търговете са готови за още изпълнени с адреналин преживявания. Това е особен вид издирване на съкровища, при което – ако имаш късмет – съдържанието на изоставен склад може внезапно да те направи богат. Сред участниците в търговете има както двадесетинагодишни, дошли да се забавляват и заради приключението, така и женени двойки, гонещи бърза и сериозна печалба. Всички обаче са склонни да създават драми и са готови на всичко, докато преценяват дали съответното хранилище си заслужава... и колко са готови да предложат за него.

Нова и ексклузивна поредица
РЕСТАВРАТОРИ
5-и сезон. Всеки четвъртък, от 22,00 ч.

“Реставратори” се завръща с пети сезон. В него Рик и неговият екип се надяват да възстановят още много ръждясали антики в предишния им славен вид. Независимо дали става въпрос за кадилак или за машина за продажба на кока-кола Рик неизменно търси най-добрата сделка за неизползвани американски захвърлени вещи, а след това заедно с талантливите си служители ги  преобразява в красиви и доходоносни американски антики. Рик е и запален по историята и обича да разказва. В отделните епизоди представя интересни подробности за предметите, които реставрира. Поредицата ни среща и с други незабравими личности като сина на Рик – Тайлър, и брата на Рик – Дейл. Епизодите не само проследяват историята на античните вещи преди и след реставрацията им, но и представят живописната група от роднини и приятели, които ги възстановяват.

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар