Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

Ексклузивно интервю със създателя на "Невероятния свят на Гъмбол"

„Невероятният свят на Гъмбол” Сезон 3: На въпросите отговаря Бен Бокеле – автор на предаването

„Невероятният свят на Гъмбол”
Сезон 3: На въпросите отговаря Бен Бокеле – автор на предаването


1. През този сезон гласовете на Гъмбол и Дарвин се променят и те, изглежда  порастват. Ще ни кажете ли и за други интересни промени у героите на сезон 3? 

През този сезон ще станем свидетели на много интересни промени при нашите герои. Ще видим как Пени „излиза от черупката си” и как започват да се развиват отношенията ú с Гъмбол. Очаквайте развитие и в призрачния характер на Кери Крюгер – ще научим повече за историята на живота ú до тук и какво ú се е случило в действителност.

Ще има и нещо много вълнуващо през този сезон – семейство Уотерсън отиват на почивка и зрителите за първи път ще видят как изглежда светът извън Елмор.

2. Да очакваме ли нови герои през този сезон?

В епизода, наречен „Треньорът” ще ви срещнем за първи път с треньора на училище „Елмор”. Освен това, докато приключенстват, Гъмбол и Дарвин ще се запознаят с група фермери.

3. Истина ли е, че предаването отчасти е вдъхновено от вашето собствено детство? Ако е така, до каква степен намирате себе си в образа на Гъмбол?

В някои отношения това е вярно – всички главни герои в предаването са вдъхновени от моето семейство и приятелите ми. Образът на Дарвин е взаимстван от един мой много близък приятел, който постоянно идваше в къщи, сестра ми се казва Анаис и е изключително интелигентна, майка ми – Никол е силна жена и обединител на семейството, а баща ми – Ричард е голям чешит. В началото, той не одобри начина, по който бе представен образа му в предаването – считаше го за грубо отношение спрямо себе си, но вече не мисли така.

Приятелката ми често казва, че съм като Гъмбол, но аз не мисля, че си приличаме толкова много. Той е измислен персонаж и проводник на хумора в предаването.

4. В сезон 3 имате ли си свой любим епизод? 

Епизодът, в който Пени „излиза от черупката си”, е един от любимите ми, защото случващото се в него е наистина трогателно – след като тя показва своята същност, взаимоотношенията й с Гъмбол започват красивото си начало. „Парите”* е друг от любимите ми епизоди. Това е финалът на сезон 3 и нямам търпение зрителите да го видят.

5. Какви анимационни филмчета гледахте вие, когато бяхте дете? 

Израснал съм във Франция през 80-те. Ние гледахме много аниме. Обичах и „Семейство Симпсън” – сценарият е прекрасен и предаването е забавление както за деца, така и за възрастни – точно това беше причината да ми въздейства в такава степен, докато подраствах.

6. В „Гъмбол” се забелязват много препратки към 80-те и 90-те години – от „Завръщане в бъдещето” до „Джурасик парк”. Защо се обръщате предимно към тези две десетилетия? 

Отдавам почит на 80-те и 90-те, защото това бе времето на моите детство и юношество. Емоционално съм свързан с филмите, които гледахме тогава. С годините осъзнавам, че те си остават все така забавни, приятни за гледани и интелигентни, и се харесват и от днешните малчугани.

7. Всеки епизод е много смешен и забавен. Как успявате неуморно да вливате хумор в предаването?

Много са хората, които имат принос за това. Нашият екип работи винаги заедно – от сценаристите до сториборд-художниците. Взимаме една идея и я доразвиваме до момента, в който всички избухнем в смях.

8. Предаването се прави във Великобритания. Чести ли са случаите, когато Британската култура повлиява колективно зараждащите се идеи за епизодите? 

Да – със сигурност! Чудатото социално поведение на англичанина не спира да ме удивлява. Винаги можем да измислим някоя шега в тази връзка.

9. Разкажете ми как протича един обичаен ден в студиото, докато създавате някой епизод?

Нито един ден не е обичаен! Когато работя над нов епизод, аз посвещавам цялото си време на сценария, за да не губя концентрация. След това ми трябва един ден за редакция, един – за сториборд и т.н. По този начин се фокусирам само върху дадения елемент, за да мога да го изработя по най-добрия начин.

10. Неотдавна Cartoon Network обяви, че „дава зелена светлина” на производството на сезони 4 и 5. Бихте ли „повдигнали малко завесата”, за да ни кажете какво ни очаква в близкото бъдеще на „Невероятният свят на Гъмбол”? 

Не мога да разваля бъдещата ви изненада!

Вече започнахме работа над сезон 4. Зрителите лека-полека ще разбират защо Елмор е това, което е. Например, какво на този свят е накарало Никол да се омъжи за Ричард, или основни въпроси като „Какво прави Ричард по цял ден, докато е сам в къщи?”, „Защо в училище „Елмор” има само една паралелка?” и т.н. Ще навлизаме все по-дълбоко в мистерията наречена „Елмор”.

Новите епизоди на „Невероятният свят на Гъмбол” заблестяват в ефира на Cartoon Network от 8 септември – всеки делничен ден от 16.25 ч. 



*Предложеният тук превод на заглавието е направен преди официалния превод и дублаж на епизода и не следва да се приема като окончателен - Бел. пр.

1 коментар

  1. Здравейте сериала Одаденост ще го дават ли отново по Бнт 1 защото е страхотен а Комисар рекс якият сериал кога ще дават новите сезони защото е страхотен сериал а Кобра 11 обади се новите сезони ще ги дават ли и този сериал е супер

    ОтговорИзтриване

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!