Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

Услугата Netflix вече е достъпна и в България

Американският доставчик на филми и телевизионни програми по интернет Netflix ще разшири присъствието си в 130 нови страни, сред които и Бъ...

Американският доставчик на филми и телевизионни програми по интернет Netflix ще разшири присъствието си в 130 нови страни, сред които и България, съобщиха от компанията днес на изложението за потребителска електроника (Consumer Electronics Show) в Лас Вегас.


Според главния изпълнителен директор Рийд Хейстингс, с този ход се ражда нова глобална интернет телевизионна мрежа

Той допълва, че потребителите в цял свят ще могат да гледат интересуващите ги телевизионни предавания в реално време, без никакво забавяне. Продукцията ще е достъпна на всички устройства, с достъп до интернет.

От Netflix уточняват, че вече ще излъчват в 190 страни. Услугата обаче няма да е достъпна в Крим, Северния Корея и Сирия, заради ограниченията, налагани от правителството на САЩ на американските компании.

Един безплатен месец

На новите пазари, както и на вече разработените, ще има възможност за едномесечно безплатно ползване на услугата. След това цената е от 8 евро месечно, за гледане в стандартна резолюция на 1 устройство през 10 евро за 2 екрана до 12 евро за четири устройства в HD формат.

Тестване на услугата показва, че тя може веднага да се ползва от българските потребители.

При регистрация за безплатен достъп, потребителят трябва да избере какъв пакет иска след това и да остави данни за кредитна карта или Pay pal, през които ще заплаща месечния си абонамент. Според условията той ще бъде предупреден при изтичането на безплатния период и също така може да прекрати ползването, когато пожелае.

Регистриращият се избира на какви устройства от телефон през таблет, умен (smart) телевизор и компютър до X-box или Apple tv ще гледа Netflix. Посочва и три филма или серила, които харесва, за да може услугата да му предлага подобни на тях. Иначе селекцията на филми, сериали и други тв програми е е по жанрове, видове, собствени и продукции на други студиа, както и кое е най-новото.

Има отделена секция за деца, а всеки може да добави още четири потребителя, които да гледат през регистрирания профил.

За тази година от Netflix обявиха, че планират сериозни инвестиции в свои продукции, като ще бъдат заснети около 24 сериала, документални филми и шоу програми. Предвижда се и заснемането на 30 оригинални поредици за деца. От днес към поддържаните 17 езика се добавят още арабски, корейски и китайски, а постепенно ще бъдат пуснати и други.

Източник: dnevnik.bg

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!