bTV поздравява учениците с българския детски филм „Случаят Кюри“ на 15 септември от 14:30 часа

Description

bTV поздравява учениците с българския детски филм „Случаят Кюри“ на 15 септември от 14:30 часа

На 15 септември в 14:30 часа bTV ще поздрави учениците с българския детски приключенски филм „Случаят Кюри“. Забавната съвременна комедия, подходяща за цялото семейство, залага на грижата към детската аудитория, възобновявайки традицията на любими заглавия като „Таралежите се раждат без бодли“, „Куче в чекмедже“ и „Войната на таралежите“. Историята цели да запали децата по киното като изкуство и по-специално към родните продукции с и за  малките.
„Случаят Кюри“ разказва за Тони - ученолюбив, запален по науката и мечтаещ един ден да стане велик учен. Детската му стая наподобява лаборатория, а опитната си мишка е кръстил неслучайно на откривателката на радиацията – Мария Кюри. Въпреки че е само на 8 години, Тони ще се яви на Националния фестивал на науката със свой експеримент.
Неговата съседка Рая, също на 8 години, учи в балетното училище и е по-скоро палава и пакостлива. Тя често пречи на Тони да се концентрира и да прави своите научни опити, а също така дружи с училищния побойник Стефан от по-горния клас. Рая иска да помогне на Стефан да изкара контролното по математика, но Тони отказва да им съдейства, вследствие на което Мария Кюри е отвлечена. За да я получи обратно, Тони трябва да се изправи пред нови предизвикателства. Балетната постановка на училището е провалена с гръм и трясък, за сметка на едно ново приятелство.
Режисьор на „Случаят Кюри“ е Андрей Хадживасилев, а в ролите влизат Николай Върбанов, Мила Банчева, Мартин Паунов, Зорница Иванова, Ясен Кадиев, Ивет Митова, Николета Манева, Илина Агова, Надежда Савова, Таня Кожухарова, Юлиян Малинов, Лора Мутишева и др.

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар