Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

Тръгва трети сезон на „Викингите“ по БНТ 1

От 21 ноември БНТ започва излъчването на трети сезон на култовия сериал. „Викингите“ замества „Брат за брата“ в късния часови пояс от пон...

От 21 ноември БНТ започва излъчването на трети сезон на култовия сериал.
„Викингите“ замества „Брат за брата“ в късния часови пояс от понеделник до сряда.

В първите си два сезона историческата драма, чието действие започва да се развива в края на VIII в., проследи пътя на легендарния скандинавски герой Рагнар Лодброк от обикновен фермер до обявяването му за крал. В третия сезон набезите на Рагнар и воините му в земите на Британия продължават, но вече и Франкия влиза в полезрението им. В същото време жената-воин Лагерта може и да е бивша в сърцето на Рагнар, но е наравно с него в битките. Влиянието на християнския монах Етелстан върху езичника Рагнар продължава да е все така силно, а това предизвиква яростта на Флоки (най-доверения човек на Рагнар).
Освен зрелищните битки и силните страсти очаквайте и в трети сезон на „Викингите“ удивителни кадри от Ирландия, където почти изцяло е заснет сериалът. Създаден за ТВ канала History от „Метро Голдуин Майер“, канадско-британската суперпродукция е дело на сценариста и режисьор Майкъл Хърст, който стои и зад други хитови поредици като „Тюдорите“ и „Борджиите“.
„Викингите“ има над 10 номинации за наградата „Еми“ и редица други награди и номинации.

Първият епизод от общо 10-те серии на трети сезон ще се излъчи на 21 ноември от 23:30 ч. по БНТ 1. Зрителите ще могат да гледат сериала от понеделник до сряда.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!