Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

Байерн Мюнхен - Фортуна Дюселдорф на живо от Евроспорт 2

Слабо нападение срещу още по-слаба защита в Гелзенкирхен Крехката увереност, която Байерн натрупа с четирите поредни победи бе разби...

Слабо нападение срещу още по-слаба защита в Гелзенкирхен

Крехката увереност, която Байерн натрупа с четирите поредни победи бе разбита на пух и прах в Дортмунд. Шампионът падна с 2:3 и то въпреки че изигра най-силното си полувреме от два месеца насам. Но то просто не бе достатъчно срещу вдъхновения тим на Борусия. Сега колосът от Мюнхен ще иска да си го изкара на Фортуна. Тимът от Дюселдорф изглеждаха като перфектният боксов чувал до миналия кръг, когато шокира Херта с 4:1. А именно столичани победиха за първи път Байерн през този сезон.
Нико Ковач ще може да разчита на Кимих, който бе под въпрос заради травма. Същото е положението и с Левандовски, който напусна лагера на Полша по-рано заради проблем с коляното. Робен също се връща, но само като резерва. Очаква се и Зюле да замени Хумелс в стартовия тим.
Гостите продължават да са без капитана си Марсел Суботка, но не се очаква треньорът Фридхелм Функел да прави някакви промени в тима си. Може обаче да бъде принуден, ако защитникът Кан Айхан не успее да се възстанови от травмата в палеца. „Визита в Мюнхен винаги е най-голямото предизвикателство в Бундеслигата. Байерн е между най-големите клубове в света. Това обаче не означава, че сме се предали. Ще опитаме да използваме това, че в момента Байерн има проблеми. Имаме и добри учители – Гладбах, Аугсбург и Фрайбург се защитаваха брутално добре и използваха слабостите на Байерн. Ясно е какво трябва да направим. Да се защитаваме добре, да тичаме много и да не оставя свободни пространства. И да имаме кураж и вяра. Иначе няма да се получи. Байерн е като ранен звяр и ако ни е страх, ще си го изкара на нас“, обясни Функел.
В късния мач в събота Шалке 04 посреща Нюрнберг. Двата клуба и феновете им са в отлични отношения, но едва ли са очаквали да са съседи в класирането. И то в грешната му част. Кралскосините имат скромните 10 точки и само осем вкарани гола. Но пък сега се изправят срещу най-слабата защита с 24 допуснати попадения. Доменико Тедеско обаче не може да използва трима от офанзивните си играчи – Емболо, Ут и Тойшерт са контузени. Така в атаката ще бъде триото Арит, Коноплянка, Бургсталер. „Използвахме много добре паузата. В прекрасно настроение сме, защото имахме възможност да тренираме на спокойствие нещата, които исках. Освен това в контролата срещу Зенит доста играчи показаха, че чакат шанса си за изява“, обясни Тедеско.
Нюрнберг няма победа вече в 12 визити в Гелзенкирхен. А и този сезон в пет гостувания има две ремита и три загуби със 17 допуснати гола. Тимът чака пълен успех вече пет срещи – откакто Михаел Ишак не играе заради травма. Сега обаче се очаква нападателят да се завърне на терена. „Не мисля, че той може да издържи 90 минути. Още повече срещу съперник като Шалке, който залага много на физическите сблъсъци. Ясно е, че ние сме аутсайдер. Имаме шанс, но ако искаме да се възползваме от него се нуждаем от специално представяне“, обясни треньорът на франките Михаел Кьолнер.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!