Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

Fujitsu затваря най-голямата си фабрика за компютри в Европа

Fujitsu продължават да реорганизират своя бизнес, за да останат конкурентни на западните технологични компании. Японският производител пр...

Fujitsu продължават да реорганизират своя бизнес, за да останат конкурентни на западните технологични компании. Японският производител предприе редица драстични мерки през последните месеци, които да намалят разходите им. Съкращенията на работния персонал и затварянето на производствени съоръжения ще са основен фокус за Fujitsu и в началото на следващата година. Анализаторите забелязват положителни индикации, но е нужно още време, за да може компанията да стабилизира финансите си.

Президентът на Fujitsu, Тацуя Танака направи интересно изявление по време на Fujitsu Forum събитие на японския бранд в Мюнхен, Германия, на което разкри интересни детайли за предстоящите им планове. Според думите му Fujitsu ще заложaт на стратегия, с която да се превърне в "ориентирана към предоставянето на услуги" компания на терирорията на Европа. Това означава, че предстои затварянето на производствени съоръжения в държавите-членки на ЕС, съобщава TechRadar. 


Новите марки ще засегнат съоръжението на Fujitsu в Аугсбург, Германия, което е най-голямата им фабрика за компютри в Европа. Съкращенията ще намалят персонала на компанията с 1800 души до края на 2020г. Досега производството в този сегмент бе разделено между в Германия и Япония, но за в бъдеще ще се разчита само на фабриките в родината на Fujitsu. Структурните промени ще обхванат и бизнес подразделенията в големи европейски страни като Великобритания и Германия.

Източник: digital.bg

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!