Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

History SD & HD: Програмни акценти – декември 2018 г.

Представяме ви акцентите и премиерите през декември 2018 по History SD & HD. Нова ексклузивна поредица Изковани в огъня: Шампионски...

Представяме ви акцентите и премиерите през декември 2018 по History SD & HD.

Нова ексклузивна поредица
Изковани в огъня: Шампионски турнир
От 13-ти декември, всеки четвъртък в 23.00 ч.

В поредицата „Изковани в огъня: Шампионски турнир“ четири различни категории професионални ковачи ще се състезават в продължение на пет седмици за шанса да спечелят най-голямата награда „Изковани в огъня“ на всички времена – 50 000 долара. В първата седмица четирима от тях получават задачата да изработят острие на сабя Сан Май от познати части - конски подкови и пили за копита. След напрегнат изнурителен рунд останалите двама майстори се завръщат в своите ковачници, за да изковат прочуто оръжие от Английската гражданска война – Сабята на смъртта. Победителят ще участва във финалния турнир на шампионите за шанса да победи останалите категории ковачи и да спечели голямата награда от 50 000 долара.

Нова ексклузивна поредица
Проектът невъзможен
От 6-ти декември, всеки понеделник в 23.00 ч.

„Проектът невъзможен“ е оригинален сериал, който представя ново поколение епични технически проекти, смятани за невъзможни само допреди няколко години. Всеки епизод на „Проектът невъзможен“ представя множество истории, които илюстрират проекти, сътворени от човешка ръка, които са жизнено важни за нашето бъдеще. Тези проекти включват огромна ветрена централа в Северно море с 600-футови ротори, гигантска морска стена, която ще защитава древния град Венеция от надигащите се води, най-голямата подвижна конструкция в света в Чернобил и създаването на флот от ледоразбивачи, задвижвани от ядрено гориво.

Нова ексклузивна поредица
Кодът на Бог
23-ти декември, неделя, 22.00 ч.

Зад заключени врати в Санкт Петербург, Русия, се пази Ленинградският сборник от старинни текстове, представляващ най-стария пълен текст на еврейската Библия. Поради древния си произход той е по-чиста версия на Библията, съдържаща думи и символи, които са се изгубили при по-късните преводи. Специалистът по античността Тимоти Смит смята, че е открил сложен код, скрит в текста, който не може да се открие в по-късните преводи. Този двучасов филм на специална тема отвежда зрителите на пътешествие по света, което има за цел да разбере дали скритият код е реален. Ако отговорът е „да“, дали това не са автентичните думи на Бога? Код, вплетен в собствената му божествена творба. Глобален план за историята? Казват, че кодът описва голямо разнообразие от исторически събития – от издигането на власт на Хитлер до заплахата от Северна Корея, и че той може дори да съдържа указания за местоположението на едно от най-големите съкровища в света – изчезналия кивот.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!