Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

LG Flex, Foldi и Duplex ще са първите смартфони с гъвкави дисплеи на компанията

Гъвкавите дисплеи са иновация, която привлича вниманието на водещите производители. Някои компании, сред които и Samsung вече разполагат ...

Гъвкавите дисплеи са иновация, която привлича вниманието на водещите производители. Някои компании, сред които и Samsung вече разполагат с работещи прототипи на подобни устройства. Huawei също изразиха увереност, че ще успеят да изпреварят своя конкурент и да стартират първи продажбите на смартфон с гъвкав дисплей на пазара. По всичко личи, че този дизайн ще се превърне във водещ тренд в индустрията през 2019г. LG са друг популярен бранд, който е започнал работа върху собствени гъвкави устройства. 

Корейският производител вече е регистрирал на свое име няколко търговски марки, от които разбираме как могат да се казват първите смартфони с гъвкави дисплеи на LG. Сред спряганите имена са LG Flex, Foldi и Duplex, съобщава LetsGoDigital. Документите са свързани с регистрация на устройства от Class 9, което е доказателство, че става въпрос за смартфон, а не за други мобилни джаджи. LG е патентовала въпросните марки пред Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (ЕUIPO), съобщава Engadget. 


Анализаторите очакват LG да покажат работещ прототип на подобно устройство още в началото на следващата година. Припомняме ви, че през януари ще се проведе CES 2019 в Лас Вегас, а в края на февруари е мобилния конгрес в Барселона. Двете събития са подходяща възможност да разберем повече детайли върху плановете си в този пазарен сегмент. Конкуренцията между производителите ще допринесе за поевтиняването на гъвкавите смартфони, което ще ги направи по-достъпни за всички.

Източник: Digital

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!