Samsung Galaxy S10 ще използва ултразвуков сензор за пръстов отпечатък, вместо скенер за ириса на очите

Description

Samsung Galaxy S10 ще използва ултразвуков сензор за пръстов отпечатък, вместо скенер за ириса на очите

Samsung работят усилено над следващия си флагман в пазара на смартфони, който трябва да отбележи подобаващо навършването на десет години от премиерата на първия Galaxy S. Дългоочaкваният модел ще бъде представен през февруари и ще се превърне в едно от първите устройствa в индустрията, което  е оборудвано със сензор за отпечатък, който е вграден в дисплея. Популярният типстър IceUniverse публикува интересни детайли свързвани с този ключов компонент на Samsung Galaxy S10. 

Според информацията Samsung са решили да се откажат от сензорите за ириса на очите, които разработват от години насам, а вместо това ще заложат на ултразвуков сензор за отпечатък в новия си смартфон. Въпросният модул предлага редица подобрения, спрямо оптичните сензори и ще бъде вграден директно в самия дисплей на Galaxy S10. Taка например ултразвуковия модул може да разпознава с 30% по-бързо отпечатъците на потребителите и ще покрие цялата площ на екрана, предаде SlashGear.


Инженерите на корейският производител провеждат усилено тестове с нова технология за производство на AMOLED дисплеи. Очаква се тази иновация също да намери място в предстоящия смартфон и ще е оптимизирана за новото поколение ултразвукови сензори за отпечатък. Тези две характеристики ще намерят място поне в една от двете версии на Galaxy S10. Интеграцията на този модул ще замести всички подобни сензори и ще превърне биометричните технологии в едно от водещите предимства на смартфона.

Източник: digital.bg

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар