Page Nav

HIDE

Ексклузивно:

latest

DIEMA, DIEMA FAMILY и KINO NOVA са най-гледаните тематичните телевизионни канали в България през изминалите два месеца

Според данните на Нилсен Адмосфер България нишовите филмови канали на Нова Броудкастинг Груп (DIEMA FAMILY, DIEMA и KINO NOVA) са най-глед...

Според данните на Нилсен Адмосфер България нишовите филмови канали на Нова Броудкастинг Груп (DIEMA FAMILY, DIEMA и KINO NOVA) са най-гледаните тематични телевизионни канали в България за периода октомври - ноември както среднодневно, така и в праймтайма. Цялата група тематични канали на НБГ (DIEMA FAMILY, DIEMA, KINO NOVA и NOVA SPORT) e предпочетенa от зрителите пред групата тематични канали на БТВ Медиа Груп (bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring), като среднодневно делът им сред аудиторията е с 38% по-висок, а в праймтайм - с 57% пред тези на конкурентната медийна група. 

През изминалите два месеца DIEMA е най-предпочетен тематичен телевизионен канал сред активното население в България (18-49 г.) през целия ден и в праймтайм. Сред тази група среднодневно каналът привлича 3,5% от гледащите телевизия и над 4% от тях в праймтайм. От тематичните канали в посочения период DIEMA е най-предпочитана от мъжете в България, като най-високи са резултатите сред мъжете на възраст 18-49 години.
Каналът отчита сериозно предимство пред сходния по насоченост към аудиторията канал на БТВ Медиа Груп bTV Action, като в праймтайм предимството на DIEMA през периода е 81% сред активното население и над 70% при мъжката аудитория.

През последните два месеца DIEMA чувствително увеличава резултатите си спрямо същия период на миналата година. В сравнение с октомври - ноември 2017, каналът е повишил дела си сред активното население (18-49 г.) - с 38% на среднодневна база и с 40% в праймтайм. Най-висок интерес към DIEMA през периода има мъжката аудитория - над 4% от мъжете пред телевизионните екрани в България избират канала, а увеличението на интереса към DIEMA на мъжката аудитория в активна възраст и в градовете е над 30%, а в праймтайм над 35%. С 12% по-висок от същия период миналата година е делът на канала сред всички зрители (4+) в България.

От началото на октомври всеки четвъртък от 22:00 часа зрителите на DIEMA имат възможност да гледат специално подбрана за тях колекция фантастични и вдъхновени от комиксите филми. Кампанията "Супергероите" успешно завладява почти 5% от гледащите телевизия в България по това време, докато делът на сходния по насоченост към аудиторията канал на БМГ – bTV Action привлича със 76% по-малко от гледащите телевизия по това време, а филмът, който събра най-много зрители пред екраните е „Тор: Богът на гръмотевиците“. Кампанията „Супергероите” по DIEMA продължава и през декември с атрактивни заглавия, завладяващи фантастични истории и любими герои от комикси.

6 коментара

  1. Диема Фемили какво и е гледаното само повторения

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте само един примерен сериал Доня Сандовал

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте,
      "Завинаги свързани", "Слънце и луна" и "Госпожа Фазилет и нейните дъщери" също се илзъчват премиерно по канала на Нова Броудкастинг Груп.
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Знам че те да примери ама трябва да има много повече Теленовели по Диема Фемили

    ОтговорИзтриване

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Latest Articles