Page Nav

HIDE

Ексклузивни новини:

recent

Пет района в България са най-бедните в Европа

Северозападна България е последна в ЕС Пет района в България са най-бедните в Европа. Данните са на Евростат и според тях Северозападна Бъ...

Северозападна България е последна в ЕС

Пет района в България са най-бедните в Европа. Данните са на Евростат и според тях Северозападна България е последна в Евросъюза. Хората във Видин, Враца и Монтана могат да си купят само една трета от това, което си позволява средният европеец.

Българският Северозапад е следван от други две най-бедни области - едната във Франция, а другата - централната част на Северна България.

5 от 20-те региона с брутен вътрешен продукт на глава от населението под 50% от средното за Евросъюза са в България - там са и централната част на Южна България, Североизточна и Югоизточна България. В тези региони хората не могат да си позволят да живеят дори наполовина толкова добре, колкото живее средният европеец.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Latest Articles