Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

Първата дама на кулинарния свят - Chef Силвена Роу започва и завършва своя ден в кухнята, защото остават само 3 седмици до старта на MasterChef

Първата дама на кулинарния свят - Chef Силвена Роу започва и завършва своя ден в кухнята, защото остават само 3 седмици до старта на Maste...

Първата дама на кулинарния свят - Chef Силвена Роу започва и завършва своя ден в кухнята, защото остават само 3 седмици до старта на MasterChef - на 25 февруари в 21:00 часа по bTV. Там я намери и екипът на "Тази събота и неделя", за да покаже какво закусва топ кулинарката, какви ритуали има и какво включва в менюто си.

"Аз имам много стриктен ритуал относно закуската, но и относно всичко съм много стриктна. Вярвам в ритуалите и много обичам хубавите и добрите навици. Закуската ми винаги е свързана с един много висок енергиен заряд. Аз не обичам тежки закуски, много рядко ям яйца. Аз съм почти веганка и по принцип избягвам млечни продукти. Избягвам захар на 100%, при мен, в моите ястия избягвам на сто процента навсякъде да има захар. Закуската ми винаги е направена от два елемента, единият, от който искам да ви покажа днес. Аз много чета и много се интересувам от силата на така наречените суперхрани. Има два вида супер храни, едните са такива като сладкия картоф, спанака, кейла, авокадото, киселото зеле, но другата супер храна е много, много по-силна, много по-властна и просто тя е суперхрана, която променя някои генетични елементи от нашия живот. Това са суперхраните на древните ацтеки – асаито, асаи пудра, мачата, макуито, което друг вид боровинка."

Топ кулинарката в журито на MasterChef вярва, че благодарение на суперхраните могат да се неутрализират всички признаци на възрастта - не само външния вид и блясъка, но и енергията, здравето на тялото. Затова една от любимите й рецепти е базирана на семето на чия, което съдържа повече желязо от спанака, повече антиоксиданти от сините боровинки и повече витамин С от лимон. Но е като пясък - няма вкус. Затова е важно как се третира. Chef силвена Роу препоръча на зрителите на bTV да го накиснат в кокосово или бадемово мляко за 3 часа или една нощ. Когато набъбне, към него се прибавя 1 с.л. пудра от драконов плод, гарнира се с пресени плодове. Може да се гарнира с крем от кокос, ядливи цветя, за да нахраним и зрението си и завършва с ядки.

Силвена Роу призна, че живее, за да променя живота на хората чрез начина на хранене. Най-близкия пример е нейният съпруг, който, благодарение на създадената от нея диета и спорт, е успял да регулира кръвното си налягане. На експертизата й разчитата също двамата й синове, майка й, клиентите в ресторанта й в Дубай, както и много кралски особи. Тя отговоря за цялото меню на семейството на шейха, което от една година се храни с веган ястия. А Силвена приготвя деликатеси като кюфтета и пица, като не прави никакъв компромис с вкуса. И е щастлива, че все повече хора оценяват лекото, здравословно хранене, което не само подмладява видимо, но и дава възможност да имаме време и енергия да се радваме на най-близките си.

Интервюто на Chef Силвена Роу можете да видите тук: https://www.btv.bg/video/shows/tazi-nedelia/video-sabota/silvena-rou-zakuskata-mi-vinagi-e-svarzana-s-mnogo-visok-energien-zarjad.html

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!