Page Nav

HIDE

Ексклузивни новини:

recent

Ето я и най-бързата и скъпа LADA, 10 факта за Vesta Sport

АвтоВАЗ обяви 31 януари 2019 г. за началната дата на продажбите на най-скъпата Lada – седанът – Vesta Sport. Началната му цена е надвиши ...

АвтоВАЗ обяви 31 януари 2019 г. за началната дата на продажбите на най-скъпата Lada – седанът – Vesta Sport. Началната му цена е надвиши психологическата граница за кола руско производство на вътрешния пазар – 1 милион рубли.
Цените нa нoвия мoдeл зaпoчвaт oт 1 009 900 pyбли (oĸoлo $15,3 xил. или 26,2 xил. лeвa по актуалния валутен курс).
АвтоВАЗ представя десет от най-интересните факти за новата Lada Vesta Sport:
1. Външният вид на автомобила повтаря концептуалния автомобил Vesta Sport Concept. За първи път той бе показан през 2016 г. на Московското международно автомобилно изложение. Прототипът е получил нова предна броня с по-нисък спойлер, задна броня със стилизирани дифузори, раздвоена изпускателна тръба, червени накладки, символизиращи принадлежността към автомобилния спорт.
2. Според производителя, Lada Vesta Sport е с 205 оригинални части, всяка от които е тествана на състезания на руско и международно ниво, включително Световното първенство Touring WTCC.
3. Мощността на 1.8-литровия двигател за Vesta Sport е увеличен до 145 к.с. Задвижващият блок се предлага с 5-скоростна „механика“ на Renault.
4. От нула до 100 км / ч, автомобилът ускорява за 9,6 секунди, максималната му скорост е 198 км / ч (показателите на стандартната Веста са 10,2 секунди и 186 км / ч).
5. Новият седан е първият модел на Лада, който има функция за осветяване на завой. През нощта, в зависимост от посоката на въртене, левите или десните светлини за мъгла се включват. Таблото с контролните прибори е оцветено в червена светлина, която нощем не удря в очите и не отвлича вниманието от пътя.
6. Спортният звук на двигателя Vesta Sport трябва да се чува само при интензивно ускорение при високи обороти. Звукът от ауспуха е настроен по такъв начин, че при невисока скорост шумозаглушителите значително намаляват нивото на шума.
7. Колата е получила 17-инчови джанти с пет болта. Това се прави, за да се улесни подмяната на колелата и да се намали увеличеното натоварване на главината.
8. За да може седанът да взима завоите с контролирано приплъзване, електронният асистент ESC е конфигуриран по специален начин: той сработва по-късно, отколкото в стандартните версии. Също така системата може да бъде напълно изключена.
9. Оборудване Vesta Sport има и климат и круиз контрол, многофункционален волан, сензори за дъжд и светлина, отопляеми предни седалки, аудио система. За около 500 евро можете допълнително да поръчате мултимедийния пакет, който включва навигатор, камера за обратно виждане и отопляемо предно стъкло.
10. Най-скъпата Лада ще бъде налична в пет цвята: сердолик (ярко червен), ледников (бял неметален), черна перла, платина, тайфун.

1 коментар

  1. Ще си я купя веднага! Сега отивам до банката за кредит и утре я купувам!

    ОтговорИзтриване

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Latest Articles