„Бригада Нов дом“ подаде ръка на многолюдно семейство от три поколения

Description

„Бригада Нов дом“ подаде ръка на многолюдно семейство от три поколения

Вчера социалният проект на bTV „Бригада Нов дом“ показа голямото и сплотено семейство на баба Цветанка, дъщеря й Мария, синът й – Трайчо, племенничката Натали и малката Марая. Те не се срамуват от ромския си произход и не се предават пред тежката си съдба. Мария и бригадата на Караджов изхвърлиха и последните следи от предишния им живот, преустроиха жилището им и дори направиха семейството им още по-голямо и щастливо. Героите в работни костюми успяха да настанят комфортно 7 души в двустаен апартамент и върнаха надеждадата им за светло бъдеще.
В малък двустаен апартамент живее 5-членното семейство на Цветанка. Първоначално съседите в общинсия блок не приемат ромското семейство, заради предрасъдъци. Те гонят децата от площадката,  замерват ги с картофи и лук.
Цветанка се омъжва преди 33 години, ражда Мария, а след три години забременява с близнаци. Когато разбира, мъжът й предлага да ги дадат за осиновяване. Тя категорично отказва и той я изоставя в 8 месец. Готова да се бори за малките, тя работи на две места, за да отгледа сама три деца. Тя държи не само да са сити и облечени, но и да завършат образование. В момента е пенсионер по болест. Трайчо е на 31 години, има жена и дете, но не живеят заедно, защото не могат да си позволят самостоятелно жилище. Работи към Общината като озеленител, за да помага на семейството си. Мария е имала 10-годишна връзка с българин, но когато забременява, той заявява, че не иска дете от циганка. Иска аборт или осиновяване на детето и дори не го припознава при раждането му. Тя работи като хигиенист в ресторант. Натали  е племенница на Цветанка. Преди година забелязва, че самотният й баща отслабва и бавно гасне. Диагностициран с рак на кръвта, той умира в ръцете й. От тогава живее в дома на леля си и чувства любовта и подкрепата на всички. Преживяните от всеки болки и разочарования ги сплотяват и те живеят в любов и разбирателство помежду си. Стараят се домът им да е чист и подреден, но всичко е старо и разрушено. Разпадащи се мебели, мухлясала баня без плочки и почти неизползваема кухня, превръщат живота на голямото семейство в ежедневно предизвикателство. Всички жени спят в една стая, а мъжът – на счупения диван в хола. Пералня нямат. Възможностите им стигат само за козметични освежавания, а те мечтаят за добри условия на живот за малките. 
Още с първите си крачки в дома на Иванови, Мария Силвестър забеляза, че това е една от най-чистите и подредени къщи, в които е влизала. Тя обеща помощ на силната майка и надежда на влюбения й син да живее със своето семейство. Когато пристигна бригадата на Караджов, майсторите се заеха с множеството тапети, пружини в по-окаяно положение от казармата и мивка като на двора – без топла вода и канал. Голямото предизвикателство беше обособяването на допълнителна стая, където да се настани младото семейство на мъжа в къщата. Момичешката стая стана по-функционална и красива, а решението за преходния хол  напълно отговори на мечтите на семейството.
По традиция, докато майсторите правят чудеса в домовете, Мария се грижи за душите на семействата в „Бригада Нов  дом“. Този път Натали получи среща с университетския преподавател по английски език – г-жа Алексиева и неограничен курс в изучаването му. Така баба Цветанка ще изпълни обещанието към брат си и ще се погрижи за образованието на племенницата си. Но това не беше единствената изненада. С грижа за бъдещето на семейството, Weber подариха на Трайчо курс по полагане на плочки и естествени камъни. 
Жертва на обществените предразсъдъци, децата са били на площадката. 

2 коментара

2 коментара

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

  1. Здравейте Червенокосата мрьсница ще се вьрне ли в сериала Новите Сьседи

    ОтговорИзтриване