Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

Транспортният сектор е с най-висок потенциал в българско-грузинските отношения, заяви Георги Кобулиа пред Bloomberg TV Bulgaria

Mинистър на икономиката на Грузия даде специално интервю в предаването „В развитие“ Има множество сфери, които имат голям потенциал за р...

Mинистър на икономиката на Грузия даде специално интервю в предаването „В развитие“

Има множество сфери, които имат голям потенциал за развитие на българско-грузинските отношения, но с най-благоприятен е транспортният сектор. Това заяви министърът на икономиката на Грузия Гиорги Кобилия в специално интервю на живо за предаването „В развитие“, по Bloomberg TV Bulgaria.

„Знаем, че Грузия е между Азия и Европа и стратегията ни е да я превърнем в транзитен хъб и да се възползваме от северния коридор между Азия и Европа. И тук виждаме сериозен потенциал за съвместни действия с България“, заяви Гиорги Кобилия пред водещия Николай Кръстев.

Според грузинския министър други сфери, в които могат да си сътрудничат родината му и България, са интернет свързаността и увеличаването на трафика на данни, както и в производството, главно на текстил и дървени мебели.

„Ние сме на 6-то място по отношение на улеснение на бизнеса в света. Ключът към успеха е въвеждането на правна регулаторна рамка. Ние сме на 4-то място по ниски данъци, което подпомага бизнес средата. Имаме най-бързите процедури за регистриране на нова компания. Премахнахме повечето ненужни процеси за регулиране на бизнеса, което го улеснява. В момента дори отстранихме данъка върху дохода от реинвестирани доходи, което помогна значително за увеличаване на инвестициите в Грузия", обясни още той.

В ефира на Bloomberg TV Bulgaria грузинският министър на икономиката подчерта, че Грузия привлича чужди инвестиции, тъй като там е лесно да се работи, има ясни и прозрачни регулации, ниски нива на корупция, мащабен пазар.

„Ако една компания е базирана в Грузия, тя има връзки с 3 милиарда души по целия свят“, заяви Гиорги Кобилия.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!