Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

„Европейци сме ний… ама все недотам” в bTV Репортерите тази неделя

Кристина Газиева разказва за различната България през погледа на успеха зад граница На прага на изборите за Европейски парламент, тази н...

Кристина Газиева разказва за различната България през погледа на успеха зад граница

На прага на изборите за Европейски парламент, тази неделя в bTV Репортерите Кристина Газиева и операторът Александр Осиченко ще потопят зрителите на bTV в атмосферата на Франция и ще ги срещнат с успели българи в Париж и тяхното виждане за родината през призмата на успеха зад граница.
Въпреки че от 12 години България е член на Европейския съюз, хиляди българи избират да търсят по-добро бъдеще на Запад. Само във Франция българските емигранти са над 30 000. Защо не се връщат? Кои са дупките в българската система, които ги спират да изберат родината? И виждат ли в лицето на България един равноправен член на Съюза?
В неделната вечер екипът на bTV разказва историята на проф. Минко Балкански – световноизвестен физик, който от над двайсет години помага на талантливи българи да успяват в науката. Защо той е обиден на държавата и защо вярва, че тя трябва да се управлява по друг начин? Зрителите ще получат отговорите на тези въпроси лично от него.
Кристина Газиева и Александр Осиченко обещават среща и с известния лекар проф. Боян Христофоров и съпругата му графиня Ан дьо Колбер-Христофоров. В дома им живее 79-ия поред студент, който е българин.  Разговорът с тях дава отговори на въпросите защо все още има теч на кадри от България и кой е най-големият комплекс на българина.
Срещите продължават с успели български учени и художници, които също живеят във Франция и не обръщат поглед назад. Различна ли е България през очите на успелите ни зад граница сънародници и докъде се простира надеждата им за по-сигурна и по-силна Европа след изборите – отговорите във филма „Европейци сме ний… ама все недотам“, от 19.30 ч., на 7 април, в ефира на bTV.
„Европейци сме ний… ама все недотам” е част от журналистическата поредица на bTV Новините „Промяната Европа“, посветена на предстоящия евровот и предизвикателствата, пред които се изправят България и страните-членки на променящия се Европейски съюз. Проектът е израз на стремежа на редакцията с най-високо доверие в България да даде на зрителите на bTV всеобхватна и обективна картина за процесите, които определят посоката и качеството на живота на хората и се реализира в ефира на новините и актуалните предавания на bTV и bTV Radio, както и в специална секция на btvnovinite.bg.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!