Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

Канал Da Vinci отбелязва 500 години вдъхновение с Леонардо да Винчи на 2-ри май

Скулптор, художник, учен, изобретател, инженер, геолог, ботаник, музикант, архитект, математик, анатом, картограф, астроном…! Има ли нещо,...

Скулптор, художник, учен, изобретател, инженер, геолог, ботаник, музикант, архитект, математик, анатом, картограф, астроном…! Има ли нещо, което Леонардо да Винчи да не е можел да прави!?! Изминали са 500 години, откакто този ренесансов човек е живял на Земята, но неговият гений е безсмъртен.
Канал Da Vinci отбелязва 500 години вдъхновение с Леонардо да Винчи със специална програмна селекция на 2-ри май от 20:30 ч.
Гледайте “Абсолютно гениално с Дик и Дом“ в 20.30 ч., за да научите как Леонардо е накарал своя робот-рицар да се движи. Дик и Дом разкриват гения на художника и изобретател Леонардо да Винчи и са вдъхновени да измислят своя гениална идея, като възраждат едно от най-смелите му изобретения - ще има танк, средновековна войска… и други любопитни неща.
Не пропускайте “Ужасна история“ в 21.00 ч., за да разберете защо Мона Лиза невинаги се е усмихвала.


Надникнете във “Велики мечтатели“, за да откриете вдъхновението зад някои от най-великите изобретения на Леонардо. Това предаване ще отведе зрителите на пътуване през Ренесанса – от времето на Леонардо Да Винчи към корените на науката и изкуството. В специалния епизод „Леонардо. В търсене на истината“ ще видите как геният скицира първия прототип на хеликоптер, рисува най-тайнствената картина и илюстрира човешката анатомия.
Работата на Леонардо обхваща толкова много области от съвременния живот, че е почти невъзможно да си представим как би изглеждал нашият свят без неговото влияние. Гледайте специалното честване 500 години вдъхновение с Леонардо да Винчи по канал Da Vinci на 2-ри май от 20:30 ч.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!