Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

Equinix: България е важен стратегически актив за широкия европейски пазар

Президентът и главен изпълнителен директор на компанията в ексклузивно интервю за UpDate по Bloomberg TV Bulgaria В предаването UpDate в...

Президентът и главен изпълнителен директор на компанията в ексклузивно интервю за UpDate по Bloomberg TV Bulgaria

В предаването UpDate в събота предстои разговор за новата инвестиция от 19 млн. долара на американската Equinix в София. Чарлз Майерс, президент и главен изпълнителен директор на компанията, разкрива какво стои зад решението на Equinix да отвори втори център в страната. 

 „Инвестицията е направена въз основа на убеждението ни, че България е важен, стратегически актив за по-широкия европейски пазар. България има много важно географско местоположение като европейски коридор“, каза Майерс пред UpDate.
Новите центрове за данни са наистина скъпи, а за да се построи и пусне такъв, може да са нужни 1-2 години. От Equinix започват да планират новия си център в София едва през май 2018 г. Как компанията успява да се справи с едно от най-големите предизвикателства в сектора – управлението на ръста?
„Това е доста кратък срок за пускане на капацитета онлайн. И сме много доволни от този проект... В такива съоръжения можем да върнем капитала в рамките на няколко години“, допълни Майерс.

Equinix вече е с позитивни кешови потоци след сравнително кратък период, като в зависимост от това колко бързо ще успеят да запълнят капацитета си, се надяват да си върнат инвестицията за 5 или 10 години, разкри още Майерс. Подробности очаквайте в събота, от 19:30 часа, по Bloomberg TV Bulgaria.

В неделя UpDate отвежда зрителите в Лондон, откъдето ще разкаже историята на един сръбски стартъп. Strawberry Energy произвежда умни паркови пейки – конструкция от дърво и стомана със зарядни станции за мобилни телефони и Wi-fi, захранвана от слънчев панел. Производството е в Белград, но седалището на компанията е във Великобритания, където стартъпът е намерил инвестиции. В Лондон са и много от високотехнологичните пейки, идващи от Балканите, разказва основателят Милош Милисавлйевич.
„Strawberry e технологична компания за умни градове. Нашият фокус е да подобряваме външната среда, за да може нашите градове да стават по-умни, по-добри, по-отговарящи на изискванията на модерните хора. Ние напълно преоткрихме пейките, създадохме умната пейка, която поставяме в обществени пространства. Тя се задейства изцяло от соларна енергия и предоставя редица условия и удобства за обществото – за хората и за местния бизнес“, заяви Милисавлйевич в UpDate.

Тези и още технологични теми очаквайте в събота и неделя от 19:30 часа по Bloomberg TV Bulgaria.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!