Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

Financial Times: Продажбата на VIVACOM е задвижена

На фона на спор за собствеността на VIVACOM компанията вече е извадена на пазара в търсене на купувач. Това пише Financial Times, като се ...

На фона на спор за собствеността на VIVACOM компанията вече е извадена на пазара в търсене на купувач. Това пише Financial Times, като се позовава на три запознати със ситуацията източника. Според изданието компанията Lazard е наета да осъществи продажбата и вече са били направени срещи с потенциални купувачи. Спас Русев, който оглавява консорциума зад VIVACOM, е потвърдил, че компанията се продава.

Според него с очаквана печалба (EBITDA) от 190 милиона евро за тази година телекомът е най-печелившият независим търговец на Балканите. "Сега е точното време за продажба", е заявил Спас Русев. Източник на Financial Times посочва, че VIVACOM може да бъде оценена на 1.2 милиарда евро на базата на скорошното придобиване на източноевропейския бизнес на Telenor от PPF. Консорциумът зад VIVACOM закупи компанията, преди повече от 4 години за 330 милиона евро. Спас Русев държи 46% от VIVACOM, а VTB Capital е с почти 20%. Толкова има и Delta Capital International на бившия финансов министър Милен Велчев и брат му Георги.

Според Financial Times Lazard е била предупредена, че потенциалните купувачи трябва да са наясно с продължаващите действия около начина, по който VIVACOM е била продадена на търг преди 4 години и със споровете около собствеността й. Компанията беше приватизирана през 2004 и за по-малко от десетилетие смени своя собственик 5 пъти, преди да попадне в ръцете на кредиторите, които след това я продадоха на консорциума на Спас Русев.

Източник: FT

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!