Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

United Group купува Vivacom

Има двама много сериозни кандидати за купуване на най-големия български телеком - Vivacom, твърди в. "24 часа" . Според информац...

Има двама много сериозни кандидати за купуване на най-големия български телеком - Vivacom, твърди в. "24 часа".

Според информацията, става въпрос за BC Partners и Providence Equity, които дори са подали оферти, но параметрите им все още се пазят в тайна.

Вестникът посочва, че и двата фонда са много сериозни играчи. BC Partners управлява активи за над 35 млрд. долара и най-вероятно ще използва регионалния си телевизионен оператор United Group в опита си да вземе Vivacom, като е цитирана информация на Financial Times, че United Group дава 1,1 млрд. евро за българския телеком, а офертата на Providence е 1,05 млрд. евро, а полето му на действие са медии, комуникации, образование и информационни технологии.

United Group притежава редица кабелни и сателитни оператори в региона като Total TV, SBB, и Telemach. Нейна собственост са и спортните канали SportKlub, както и доста други. https://united.group/operations/

Важно обстоятелство е, че миноритарен акционер в United Group има Европейската банка за възстановяване и развитие (EБВР). А шведската Modern Times Group, която доскоро притежаваше Нова телевизия, продаде медийните си компании в балтийските държави на точно на Providence. Активите, които управлява американският фонд, са за над 45 млрд. долара.

Очакванията са сделката за Vivacom да бъде завършена до края на годината. Сега най-голям акционер в телекома е Спас Русев, който купи дела си за 330 млн. евро на търг в Лондон.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Latest Articles