Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

Канал Da Vinci поставя проблема с космическите отпадъци

Днес все повече разчитаме на космически мисии и на сателити, но всеки път, когато изпращаме нов сателит, той допринася за увеличаването на...

Днес все повече разчитаме на космически мисии и на сателити, но всеки път, когато изпращаме нов сателит, той допринася за увеличаването на отпадъците в Космоса.  На 10-ти ноември в 23.00 ч. канал Da Vinci ще излъчи документалния филм „Проблемът с космическите отпадъци“, който представя детайлно заплахата от космическите отпадъци и търси начин за разрешаването на проблема, който става все по-сериозен. В продукцията са представени различни гледни точки и изследванията и проектите на водещи учени и инженери.

Представете си, че всеки път, когато изпуснете някакъв боклук, той веднага отлита със скорост 27 000 км в час! Звучи налудничаво, но именно това се случва високо над главите ни в Космоса! Отпадъците произтичат от космическите мисии на хората. Стари спътници, части от ракети, обшивки и антени,  дори ръкавици на космонавти се реят с огромна скорост, изоставени в Космоса, и сега те трябва да бъдат почистени, защото положението става критично!

Гледайте „Проблемът с космическите отпадъци“ по канал Da Vinci, за да разберете защо почистването на боклука в Космоса  е толкова важно и как пренебрегването на този проблем може да има огромни последици върху живота ни тук на Земята.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

Latest Articles