Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

"На чисто!": 365 - обзорът на годината

Напомняме ви, че можете да гласувате за вашите любимци в категория "Най-прогресиращ млад изпълнител на годината" тук . Можете да...

Напомняме ви, че можете да гласувате за вашите любимци в категория "Най-прогресиращ млад изпълнител на годината" тук. Можете да гласувате до неделя сутринта! Анкетата е част от 10th Annual EVA Music Awards 2020, до връчването на които остават само няколко седмици.

И така… днес е 31-ви декември 2019 – 365-тия ден на годината. Време е за нашия специален годишен обзор, който е озаглавен с тематичното заглавие „365“. Ние няма просто да копираме най-четените новини от сайта за последните месеци и да ви ги припомним, ние наистина ще ви представим нашия обзор на годината в „365“.

Какво стана през тази година в света на телевизията в България? Имаше много нови продукции и много интересни и важни събития.

Новите лица

Като стане въпрос за новите лица в телевизията се сещаме първо за големите формати. На интересна двойка водещи заложи bTV в новия сезон на "България търси талант". Даниел Петканов, известен като "Лудия репортер" и актьорът Александър Кадиев от "Преди обед" поеха щафетата в шоуто за таланти.

На по-високите постове в БНТ също настъпиха промени. Скандалният бивш политик Емил Кошлуков стана новия директор на обществената медия. Освен скандала със средния пръст, Кошлуков избухна и с твърдението, че в продължение на няколко месеца не е знаел, че получава значително по-висока заплата.

NOVA пък смени собствеността си. Шведския медиен конгломерат Modern Times Group продаде целия си бизнес в България на "Адванс Медия Груп", зад която стоят имената на братята Кирил и Георги Домусчиеви. След встъпването им във властта множество журналисти напуснаха медията. Последният който си тръгна със скандал бе спортният коментатор Илиян Енев. Според информацията той е бил отстранен да не коментира мач на Лудогорец, който е собственост на братя Домусчиеви.

В bTV Поли Гергушева замени излязлата в майчинство Петя Дикова от предаването COOL..T. Топ синоптикът на медията Емил Чолаков напусна, за да се занимава с други дейности.

Напуснаха ни легенди

2019 година ще остане в историята и с това че загубихме много легенди. Телевизионното светило проф. Юлиан Вучков загуби битката за живота си на 83 години.

Напуснаха ни и велики актьори, като Иван Ласкин, Стефан Данаилов, Стоянка Мутафова и др.

Поклон пред светлата им памет!

Пролетен ТВ сезон 2019

Пролетния телевизионен сезон на bTV не предложи нищо ново на зрителите. Традиционните за медията турски сериали продължиха да владеят праймтайма. Най-мащабната продукция бе "Гласът на България". Нови сезони на Master Chef, "Смени жената" и "Бригада: нов дом" направиха опит да забавляват зрителите в делничните дни. Кои с успех, кои без всичките не бяха запомнени с кой знае какви силни моменти. Обявеният като последен 13-ти сезон на един от най-успешните български сериали "Столичани в повече" също бе излъчен. За голямо съжаление това бе единствения бг сериал в ефира на bTV.

NOVA заложи на доста по-силни продукции. Нов сезон на хитовото шоу "Като две капки вода" отново превзе ефира. Утвърдилият се български сериал "Откраднат живот" получи своя седми сезон, озаглавен "Любовта лекува". По-второстепенни останаха "Кошмари в кухнята", Hell's Kitchen и "Женени от пръв поглед". Нови епизоди имаше и "Съдби на кръстопът". Знакова за телевизията промяна е и спирането на "Господари на ефира".

Два нови български сериала зарадваха феновете на този жанр.  Първият "Господин Х и морето" не бе особено добре реализиран, въпреки че идеята не беше лоша. Вторият се оказа доста успешен и всички се надяваме да има продължение. Историята на "Дяволското гърло" грабна зрителите със заплетения си и вълнуващ сюжет.

Есенен ТВ сезон 2019

Есенния тв сезон на bTV беляза завинаги телевизията. Завинаги от нейния екран слезе "Шоуто на Слави" след 19 години в ефира. Готви се ново вечерно шоу, но колко ще се доближи то до това на "Дългия" е въпрос на време да разберем. Нови сезони получиха "България търси талант", "Фермата" и "Истински истории". Новото в праймтайма бе реалити сериала "Помощ 112". Неуспешен опит за реализация на познатите ни американски продукции в този сегмент. Както сте забелязали и в темата за пролетния сезон не сме коментирали шоуто "Комиците и приятели". Не за друго, а просто защото е толкова изтъркано вече, че няма на къде.

Едно емблематично предаване бе спряно и от NOVA, а именно VIP BROTHER. Липсата му не се усети особенно заради наличието на все по-добри български сериали в ефира на медията. Нов сезон на "Откраднат живот", озаглавен "Кръвни връзки" за пореден път бе изправен срещу турските сериали на конкуренцията. Голямо впечатление направи новият бг сериал "Пътят на честта". Историята на Кера и малкия Марти грабна веднага зрителите, а отворения край ни кара да се питаме ще има ли нов сезон догодина. Нови формати пусна медията през изминалия само преди две седмици есенен тв сезон. "Игри на волята: България" остави впечатление, че е бюджетна версия на Survivor. Много по-добре се представи новото предаване "Маскираният певец". То успя да бия неколкократно хита на bTV "Фермата".

Есенния тв сезон ще бъде запомнен и със старта на новата телевизия на Слави Трифонов. 7/8 ТВ предизвика огромен интерес сред феновете на шоумена от Учиндол. Програмата с която стартира медията се оказа не особенно привлекателна, но въпреки това на няколко пъти Слави и компания бяха по-гледани от bTV и NOVA. Празничната програма също е на ниво за сега, като за телевизия стартирала само преди месец. Очакванията са довечера 7/8 ТВ отново да е най-гледания канал у нас. Предстои да видим как тепърва ще се развие иначе обещаващия проект на "Седем Осми".

Новите в ефира

Няколко нови канала се появиха през тази година. Освен телевизията на Слави бял свят видяха още телевизия "Българе" на едноименния ансамбъл, странната на пръв поглед "Първа програма", телевизията на БСП - "БСТВ", четвъртият спортен канал на А1 - MAX Sport 4 и локална версия на NickToons, която българските фенове чакаха доста дълго да се появи.

Обзор за TBC Entertainment Group

Дойде времето и за обзора за резултатите за нашата група. Какво постигнахме? Както всички знаят, сайтът смени името си от TelevisionBG на TBCnovinite.com. Стартирахме и регионалния портал ZaTeteven.com, който пожъна доста голям успех. През 2019 TBCnovinite.com стана на шест годинки. На няколко пъти през годината и двата ни топ сайта постигнаха рекордни резултати. Това означава, че целият труд, който полагаме си е струвал. За тази една година сайтът е посетен от над 50 хиляди уникални потребители, голяма част от които са се върнали отново. Това число продължава да расте и става все по-голямо през последните няколко месеца от годината.

И така… очаквайте още повече активност от нас през идващата 2020-та година, защото ние работим само за вас и знаем какво искате да четете :).

Весело посрещане на 2020-та година!

До догодина!

5 коментара

  1. Здравейте а Долче Вита по Бтв Лейди сериал или предаване е
    Брагодаря ви
    Лек ден

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте а защо бг предаването Комиците и приятели да е изтьркано не сте прави не е
    Брагодаря ви
    Лек ден

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, всеки има право на мнение. Това е нашето. Поздрави!

      Изтриване
    2. Здравейте не грешите бг комедииното предаване




      Комиците и приятели изобщо не се изчерпало




      Грешите




      Бг комедииното предаване Комиците и приятели




      По Бтв си е много добро бг комедиино предаване




      Дано скоро бг комедииното предаване Комиците и приятели




      Дано скоро да има нов сезон или в ефира на Бтв



      Или в ефира на Бтв Комеди




      Брагодаря ви



      Лек ден

      Изтриване

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!