Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

Честит рожден ден на bTV Action!

Днес, първият канал в България, насочен към мъжката аудитория празнува 8 години в ефир! bTV Action стартира на 23 януари 2011, като замени...

Днес, първият канал в България, насочен към мъжката аудитория празнува 8 години в ефир! bTV Action стартира на 23 януари 2011, като замени в ефира телевизия PRO.BG, която стана част от bTV Media Group. Каналът всъщност има доста по-дълга история, тъй като лицензът му е наследен от шуменската национална телевизия ТОП ТВ, която излъчва от 1998 до 2004, когато фалира. Фирмата и лицензиите на телевизията са продадени и от 2006 на нейно място започва излъчване телевизия CTN (Central Television Network). От 2007 телевизията вече е с ново име – TV2, година по-късно е продадена на CME (Central European Media Enterprises), а от 2009 е ребрандирана на PRO.BG по подобие на румънският канал на групата – PRO TV. В началото на 2010 CME купува bTV Media Group и решава да влее PRO.BG в структурата на bTV. Така в началото на 2011 се ражда bTV Action.

bTV Action излъчва за България пълният пакет срещи от Шампионската лига, както и срещи „втори избор“ от Лига Европа, мачовете от италианската Серия А и мачовете от френската Лига 1. За трите си години, bTV Action е един от най-гледаните кабелни телевизии. Каналът отбелязва ръст при младите зрители (18-34 г.), повишавайки аудиторния си дял с над 20% през 2013 г. спрямо 2012, както средно през деня, така и в прайм тайм. През изминалата година bTV Action е достигнал до 5.8 млн. души или 83% от активната телевизионна аудитория.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!