Уникалният експеримент на д-р Майкъл Мозли "Зараза! Живот с паразити" - по Da Vinci на 19-ти януари

Description

Уникалният експеримент на д-р Майкъл Мозли "Зараза! Живот с паразити" - по Da Vinci на 19-ти януари

Филмът на лекаря, който умишлено се зарази с паразити, ще бъде излъчен на 19-ти януари по Da Vinci

Британският лекар и журналист Д-р Майкъл Мозли изследва причудливия и завладяващ свят на паразитите, като превръща тялото си в жива лаборатория и умишлено се заразява с тях. За да опознае тези неканени гости по-отблизо и да изследва влиянието им върху човешкия организъм, той надхвърля рамките на лекарския си дълг и се осмелява да ги засели в собственото си тяло и да направи филм за този експеримент. Гледайте завладяващия документален филм „Зараза! Живот с паразити“ по Da Vinci на 19-ти януари в 23.00 ч.
Д-р Мозли пътува до Кения, където поглъща ларви на тения, след това си залепя пиявици на ръката, заразява се с въшки и със смъртоносния паразит, причиняващ маларията… Няколко седмици по-късно той поглъща "хапче - камера", която пътува из неговото тяло и му показва какво расте в него.
Документирайки своя експеримент, д-р Майкъл Мозли се надява да помогне на учените, които търсят ранни признаци на инфекции с паразити, тъй като проучванията, които се правят в тази сфера, доказват, че заразяването с паразити причинява повечето сериозни болести при човека..

--------
По Da Vinci можете да гледате още… „Магията на гъбите“ – на 26-ти януари в 23.00 ч.


Ще ги намерите в храната си, в болницата, в околната среда... Нито растение, нито животно, те обитават странен и тайнствен свят, неприличащ на нищо друго на нашата планета. Какво представляват те? Прословутите гъбички! Научете повече за тези удивителни форми на живот в „Магията на гъбите“ и вижте защо те са толкова важни за нашия живот на Земята.

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар