Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

Изобретения, острови на еволюцията, тайните на нашата атомна епоха и вдъхновяващи жени по Da Vinci през март

Представяме ви премиерите и акцентите по Da Vinci през март 2020. Детски предавания - премиери Да поговорим за наука – НОВО От 21ви м...

Представяме ви премиерите и акцентите по Da Vinci през март 2020.

Детски предавания - премиери

Да поговорим за наука – НОВО
От 21ви март – всяка събота в 16:00


Робот-змия, който може да бъде полезен в хирургията. Джет-подводница, който „лети“ под водата. Каменни скулптури, създадени с помощта на физиката. Ще намерите всичко това в „Да поговорим за наука“. Водещата Али Уорд се среща с изобретатели от настоящето и бъдещето, за да открие как са се развили техните идеи от един проблясък на вдъхновението до неща, които подобряват нашия свят. Имате ли идея за свое изобретение? Водещата предлага и съвети за начинаещи изобретатели! Както и някои забавни факти за изобретения, които използваме във ежедневието си и които днес смятаме за даденост. Впечатляващо!

Предавания за възрастни - премиери

Чудесата на природата: Острови на еволюцията – НОВО (3 епизода) *
Хавай - новият Едем: 1ви март – неделя, в 23:00
Мадагаскар - различният остров: 8ми март – неделя, в 23:00
Мадейра - островният ноев ковчег: 15ти март – неделя, в 23:00


Пригответе се за пътешествие до три прекрасни острова! В „Чудесата на природата: Острови на еволюцията“ проф. Ричард Форти се отправя към Хавай, Мадагаскар и Мадейра, за да види какво можем да научим за еволюцията от техните екосистеми. Разберете как организмите губят белезите, които вече не са им необходими и как размерите на острова влияят върху размерите на неговите обитатели. От месоядните гъсеници и цветята, които цъфтят само веднъж на 20 години, до останките на хипопотами-пигмеи и лемури с размерите на горила, срещнете се със съвременните обитатели на тези невероятни места. Гледайте Da Vinci на 1ви март в 23:00 ч. и се удивявайте!

Наистина ли е добре да се преглеждаме? – НОВО (Еднократно) *
22ри март – неделя, в 23:00


“Една ябълка на ден ви спасява от доктора.” Тази стара поговорка е все още е вярна, тъй като знаем, че доброто хранене помага да поддържаме тялото си в добро здраве. Но, днес здрави хора без оплаквания се подлагат на изследвания, за да установят потенциален проблем преди появата на симптомите му. Разумно ли е това? Водещият д-р Майкъл Мозли си е поставил за цел да даде отговор на този въпрос. В ролята на храбро морско свинче той се подлага на различни изследвания и обсъжда своите резултати с медицинските специалисти. Заключението му? Гледайте „Наистина ли е добре да се преглеждаме?“, за да разберете!

Тайните на нашата атомна епоха – НОВО (Еднократно) *
29ти март – неделя, в 23:00


Невероятна енергия или опасност за обществото? Споровете за ядрената енергия продължават. Придружете проф. Джим Ал-Халили в неговата изключителна обиколка на ядрената централа „Селафийлд“ в Англия. Разглеждайки предимствата и недостатъците от неутрална гледна точка, той представя науката и ежедневната работа на централата, в която са допуснати много грешки, но и от която са получени много уроци. Но, дали това е достатъчно? Гледайте „Тайните на нашата атомна епоха“ на 29ти март в 23:00 ч. и сами си направете изводи.

Специални акценти
Вдъхновяващи жени
8ми март – неделя, от 19:00 до 23:00


На 8ми март хората по цял свят се обединяват в подкрепа на Международния ден на жената, помагайки за създаването на свят, в който има справедливост и равни права за всички. У дома вие можете да го празнувате със значимите жени във вашия живот – майки, сестри, учителки – всички онези, които правят живота ви специален. А можете да се присъедините към нас по Da Vinci, където имаме страхотни предавания с вдъхновяващи жени от миналото, настоящето и бъдещето.

Върнете се назад във времето с безстрашната Боудика в „Ужасна история“. Много отдавна, през 60 година след Христа, тази келтска кралица е получила названието “Шампионката” заради това, че е защитила своя народ от римляните.

В „Абсолютно гениално с Дик и Дом“ се запознайте с Делия Дърбишър – пионер на съвременната музика, и се насладете на постиженията на гениалната революционерка в науката Мария Кюри.

Бъдете с Михаела, докато тя търси работата си в бъдещето в „Когато порасна“. Да бъдеш компютърен специалист по изкуствен интелект звучи жестоко!
По-късно вечерта се срещнете с провокиращите мисълта жени-учени от настоящето с увлекателните ни документални филми.

Във „Възходът на жените“ д-р Аманда Форман описва ролята на жените в древните времена, а „Вълшебни числа: Тайните на математиката с Хана Фрай“ изследва магическата мистерия на математиката по уникален и достъпен начин.
Гледайте Da Vinci на 8ми март. Без значение на колко години сте, ние сме приготвили по нещо за всеки любознателен ум. Удивявайте се!
19:00 „Ужасна история“ – „Безстрашната Боудика“
19:30 „Когато порасна“ – „Ветеринар“
„Когато порасна“ – „Учен по изкуствен интелект“
Когато порасна – „Пожарникар“
20:00 Абсолютно гениално с Дик и Дом – „Дербишир и Доктор Кой“
Абсолютно гениално с Дик и Дом – „Мария Кюри и избухналата барака“
21:00 Възходът на жените – „Цивилизация“
22:00 Вълшебни числа: Тайните на математиката с Хана Фрай – „Бог в числата“


Детски програми – продължаващи предавания

Операция "Ох!" сезон 7 – НОВИ ЕПИЗОДИ
До 28ми март - всяка събота и неделя в 16:30


Топ предавания Делнични дни: Уикенди:
„Уголемена наука“ Всеки понеделник и вторник в 20:00 Всяка събота и неделя в 17:00 ч.
„Изследователи: Направи си сам наука“ Всяка сряда и четвъртък в 20:00
„Абсолютно гениално с Дик и Дом“ Всеки петък в 20:00 Всяка събота и неделя в 18:30
„Операция "Ох!"  От понеделник до петък в 20:30 Всяка събота и неделя в 16:30
„Ужасна история“ От понеделник до петък в 21:00 Всяка събота и неделя в 17:30
„Знаеш ли как?“ От понеделник до петък в 21:30 Всяка събота и неделя в 18:00

*[Изображенията, предоставени за тези предавания, изискват уведомление за авторско право от притежателя на авторското право на лицевата страна на изображението, което не може да бъде премахвано]

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!