Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

Треска за Оскари: „Златната нощ“ с Ива Софиянска – Божкова и Мариян Станков – Мон Дьо по NOVA

Вечер изпълнена със звезден блясък очаква зрителите на NOVA броени часове преди раздаването на най-дългоочакваните кино награди – „Оскар“....

Вечер изпълнена със звезден блясък очаква зрителите на NOVA броени часове преди раздаването на най-дългоочакваните кино награди – „Оскар“. Малко преди полунощ на 9 февруари по NOVA  Ива Софиянска – Божкова и Мариян Станков – Мон Дьо ще потопят киноманите в атмосферата на Холивуд и кино събитието на годината. Заедно с едни от най-известните български актьори, продуценти и кино критици, водещите ще коментират актуалните новини около подготовката на церемонията, червения килим и номинациите в престижните награди „Оскар“. В студиото като ководещ ще бъде и поознатата с кинорубриката си в „На кафе“ Андреа Банда Банда, която ще проследи последните приготовления на звездите преди да минат по Червения килим.
„Отново без водещ! Отново бели! Интригата е поставена още на старта. Това е финалът на Сезонът на наградите. За американците Оскарите са като барбекюто за 4-и юли, по-чакани са от Супербол. Интригата се върти около филмите и режисьорите и там буквално ще се лее кръв. Това е годината, в която се завръщат любимците, част от елитния отбор на Холивуд. Ал Пачино, Антъни Хопкинс, Том Ханкс, Рене Зелуегър и Шарлийз Терон не са получавали номинации повече от десетилетие. Нещо любопитно, което изчислихме –  в категорията за поддържаща мъжка роля средната възраст на номинираните е 71 години. Ако погледнем към двете мъжки актьорски категории средната възраст е 60, докато при жените възрастта пада на 40 години“, коментират Мариян Станков – Мон Дьо и Ива Софиянска – Божкова.
Тази година най-много номинации събира филмът „Жокера“. Непосредствено след него се нареждат криминалният епос на Скорсезе – „Ирландецът“ и „Имало едно време… в Холивуд“ на Тарантино. За „Оскар“ ще се борят още одисеята от Първата световна война на Сам Мендес „1917“, и пробива на годината – южнокорейската класова сатира „Паразит“. Повече от интересни са и номинациите при актьорите, сред които се нареждат още титанични имена като Хоакин Финикс, Леонардо ди Каприо, Антонио Бандерас, Джо Пеши, Скарлет Йохансон, Брад Пит, Кейти Бейтс и Марго Роби.
Кой е фаворитът на зрителите? От понеделник, на сайта Nova.bg, всеки желаещ може гласува в категориите „Най-добър филм”, „Главна мъжка роля” и „Главна женска роля”. 
Специалното студио Треска за Оскари:„Златната нощ“ започва в 23.50 ч. на 9 февруари по NOVA и ще продължи до 3.00 ч., когато зрителите ще могат да проследят на живо церемонията по връчване на 92-те награди „Оскар“ в ефира на филмовия канал KINO NOVA. Кои ще бъдат големите победители – предстои да разберем съвсем скоро.
Ценителите на седмото изкуство могат да участват в специална онлайн игра на kino.nova.bg/Oscars и да получат възможността да станат част от най-бляскавото киносъбитие в света – наградите „Оскар“. Победителят от тях ще има възможността да се присъедини към публиката близо до Червения килим на следващата церемония през февруари 2021 г. заедно със свой близък.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!