"Ботев" и ЦСКА не се победиха и оставиха развръзката за реванша

Description

"Ботев" и ЦСКА не се победиха и оставиха развръзката за реванша

"Ботев" (Пловдив) и ЦСКА не излъчиха победител във втория полуфинален мач в турнира за Купата на България. Първата среща между тях завърши 0:0 на стадиона в Коматево и беше белязана от тактическо надлъгване между двамата треньори, малко положения и повече битка.

По-чистите положения в мача бяха за ЦСКА, като съставът на Милош Крушчич беше по-добър след почивката. За 90 минути домакинът "Ботев" не успя да отправи нито един точен удар.

Двата тима се срещнаха за втора поредна година в полуфиналите, като през 2019 г. "Ботев" отстрани червените след два драматични сблъсъка и общ резултат 6:5.

Реваншът между суперниците е след две седмици на стадион "Българска армия".

Първото полувреме се запомни с по-агресивни действия от двата тима и битка в средата на терена. Всичко по-интересно за "Ботев" идваше от Тодор Неделев, като лидерът на жълто-черните се връщаше назад, за да организира играта на своя тим.

Няколко пъти хитри подавания на Неделев доведоха до предпоставки за опасности пред вратата на ЦСКА.

Пред двете врати обаче чисти положения липсваха. Стигна се до няколко разбърквания и центрирания от статични положения. Най-добрият шанс за "Ботев" дойде след прострелно подаване на Александър Тонев, което обаче не беше засечено от никой.

След почивката ЦСКА започна да играе по-агресивно, халфовете в червено започнаха да пресират Неделев и да не му дават да получава лесно топката. От това пострада играта на жълто-черните, а в атака ЦСКА вече беше по-настоятелен.

Първата опасност дойде от Али Соу, но гамбийският нападател не успя да уцели вратата. Малко по-късно добър шанс се откри и пред резервата Тиаго Родригес. Али Соу продължи с пропуските, а след него такъв направи и Стефано Белтраме, който от пет метра прати топката над вратата.

След по-активните действия на ЦСКА едва след 70-ата минута "Ботев" погледна по-смело в атака. Резервата Файдер Бурбано обаче се отчете с пропуск.

В края на мача "Ботев" остана и с човек по-малко заради втори жълт картон на Филип Филипов.

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар