Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

След треньорската смяна "Левски" взе първа победа от шест месеца

"Левски" прекъсна негативната си серия и спечели първи мач от 190 дни (шест месеца и седем дни) насам. Сините надиграха "Арда...

"Левски" прекъсна негативната си серия и спечели първи мач от 190 дни (шест месеца и седем дни) насам. Сините надиграха "Арда" с 3:1 като гост в мач от 26-ия последен кръг от редовния сезон.

Срещата беше първа за "Левски" след треньорската смяна на Петър Хубчев с Георги Тодоров.

Сините поведоха с 37-ата минута с попадение на Паулиньо, но четири по-късно Радослав Василев изравни. Стайн Спиерингс се превърна в герой за гостите от София, отбелязвайки гол в 65-ата минута, само четири след появата си от резервната скамейка.

Крайният резултат оформи юношата Мартин Петков в добавеното време.

Успехът оставя "Левски" на четвъртото място, като тимът ще влезе в плейофите от тази позиция. Сините имат 49 точки, колкото "Локомотив" (Пловдив) и ЦСКА, а двата тима играят един срещу друг по-късно днес.

Серията без победа на сините беше общо осем мача. За последно тимът победи "Витоша" на 8 декември 2019 г. Последният успех като гост на тима беше от 12 октомври при 2:1 над "Пирин" (Разлог) за Купата на България.

В първенството сините не бяха печелили далеч от своя "Георги Аспарухов" от 21 септември.

В началните минути "Арда" се отбраняваше много добре, като дори успя да постави гостите под напрежение. Футболистите на Николай Киров се възползваха от факта, че вляво на защитата на "Левски" действаше дебютантът Костадин Илиев.

След треньорската смяна "Левски" взе първа победа от шест месеца.

Все пак в 19-ата минута "Левски" стигна до изстрел. Тогава Станислав Костов се разписа след мощен удар. Реферът Станимир Тренчев обаче не зачете попадението заради игра с ръка на нападателя при овладяването на топката.

В следващите минути двата тима наблегнаха на битката в средата на терена и едва в края на първата част стана по-интересно пред двете врати.

"Левски" откри в 37-ата минута. Паулиньо размени подавания с Костов и стреля от около 20 метра, топката рикошира в бранител на "Арда" и изненада вратаря - 0:1.

Само три минути преди края на първата част тимът от Кърджали изравни. Защитата на "Левски" не успя да изчисти след корнер, Румен Руменов центрира повторно и непокритият Радослав Василев се разписа с плонж.

Второто полувреме започна с добър шанс за "Арда", но "Левски" беше тимът, който пръв нанесе своя удар. В 65-ата минута Стайн Спиерингс се разписа, само четири минути след появата си на терена от пейката.

Нидерландският играч засече центриране на Станислав Иванов отдясно.

До края на срещата "Левски" се отбраняваше, а "Арда" опита да стигне за втори път до равенството, но при един от малкото шансове за тима от Кърджали Ахмед Осман не успя да нанесе хубав удар.

Вместо това "Левски" вкара в добавеното време, като точен беше младият Мартин Петков.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!