Теленор подкрепи Run2Gether 2020 за трета поредна година

Description

Теленор подкрепи Run2Gether 2020 за трета поредна година


За трета поредна година отбор на Теленор подкрепи българското издание на един от най-успешните мини-маратони с кауза в света, който се състоя тази събота, 19 септември в Борисовата градина – Run2Gether. На старта на Run2Gether рамо до рамо застанаха хора с увреждания и техни поддръжници с големи сърца от политиката, бизнеса, сцената, спорта, както и много други съпричастни столичани.

С това събитие организаторите от JAMBA си поставят две големи цели: да популяризира спорта за всички и да даде гласност на нуждата от равно включване, равен достъп и промяна на нагласите към хората с увреждания. Средствата от дарените билети за участие в маратона, заедно с даренията от отговорния бизнес, ще помогнат за създаването на Адаптиран младежки кариерен център за хора с различни възможности, който да ги подготвя за нуждите на пазара на труда. „Run2Gether е начин за пореден път да докажем, че хората с увреждания са равностойна част на нашето общество и имат правото на равен достъп и кариерни възможности. Радваме се, че Теленор ни подкрепи за поредна година в начинанието, тъй като компанията е един от най-значимите ни партньори, които от години работят в посока приобщаване на хората с увреждания чрез проекта Open Mind“, каза Йоана от JAMBA.

Open Mind е сред най-устойчивите и дългосрочни инициативи на Теленор. Програмата е посветена на професионално развитие и социална интеграция на хора с увреждания, като тази година стартира шестото й издание. За изминалите пет издания над 20 души с различни възможности са участвали в програмата, като всички те са успешно реализирани на трудовия пазар, а петима от тях са назначени на постоянен трудов договор в Теленор България. Програмата води до отлични резултати в приобщаване на хората с увреждания и е принос към един значим сегмент от пазара на труда у нас, където и държавата и бизнесите насочват все повече усилия.

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар