Маските на открито стават задължителни от четвъртък

Description

Маските на открито стават задължителни от четвъртък


От четвъртък, 22-и октомври маските на открито отново стават задължителни. В това бе категоричен здравният министър Костадин Ангелов след среща с епидемиолози и инфекционисти.

Очакванията на здравните власти са повторното въвеждане на мярката, след като тя бе отменена на първи май, да намали заболяемостта от коронавирус с до 30 процента. 

За решението на властите министърът съобщи в Ловеч, а по-рано днес стана ясно, че за противоепидемичната мярка са се обявили епидемиолози и инфекционисти след двучасов разговор със здравния министър Костадин Ангелов, проведен тази сутрин.

Повторното въвеждане на въпросната мярка е подкрепил и главният здравен инспектор Ангел Кунчев. По думите му това е най-леката възможна мярка и с оглед на всички подкрепящи я, тя трябва да бъде въведена.

Според здравния министър при завръщането си от Талин президентът Радев също ще бъде поставен под карантина, защото се е срещал с командира на ВВС, който днес даде положителна проба. При липса на клинични симпотми, на десетия ден карантината ще пада, а не както е досега, на 14-ти ден, допълни той.

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар