Най-големите исторически загадки по History през януари

Description

Най-големите исторически загадки по History през януари


Представяме ви акцентитe и премиерите през януари 2021 по History SD & HD.

Най-големите исторически загадки с Лорънс Фишбърн 

От 27-и януари, всяка сряда, 22.00 ч.


„Най-големите исторически загадки“ е поредица, която разследва някои от най-известните съвременни исторически мистерии и провокира представите ни и всичко, което знаем за тях досега. Водещ на поредицата е Лорънс Фишбърн.

Сред невероятните открития, представени в „Най-големите исторически загадки“ са една над стогодишна стара кутия, съдържаща находките от проучванията на лорд Мърси – човекът, на когото е възложено официалното разследване на потъването на „Титаник“, и личен дневник на майор Джеси Марсел – първият човек, разследвал останките от инцидента в Розуел, Ню Мексико, за който се смята, че съдържа кодирани улики за това, което наистина се е случило онази нощ през 1947 г. Освен това, за първи път семейството на Джон Уилкс Бут огласява съдържанието на 60 запечатани кутии със семейни документи и улеснява извършването на ДНК изследване, което може да даде отговор на това дали Бут действително е загинал в пожар след убийството на Ейбрахам Линкълн или е инсценирал смъртта си, както смятат мнозина.

Част от „Зима на мистериите“ по HISTORY. 


Проклятието на остров Оук

От 5-и януари, всеки вторник, 22.00 ч.


Рик, Марти и техният екип от остров Оук се завръщат за най-страхотния сезон досега, влагайки по-голяма решителност и повече ресурси и технологии от когато и да било в стремежа си да разрешат 224-годишната загадка на съкровището. След като сеизмичното тестване, проведено в края на последния сезон, откри, че е възможно потънал кораб да е заровен в триъгълното блато, екипът ще използва звуково сондиране, стратегически гмуркания и накрая – големи исторически разкопки, за да разбере какво е скрито под повърхността. Сега, в партньорство със собственика на земята Том Нолан – син на покойния Фред Нолан, Рик, Марти и Крейг Тестер ще имат безпрецедентен достъп до райони от острова, в които се надяват да намерят отговори… и съкровището. Това ще доведе до най-големите и мащабни разкопки, които Рик, Марти, Крейг Тестер и екипът са провеждали някога в стремежа си да открият веднъж завинаги прословутото съкровище на остров Оук.

След 224 години шансът тайната на остров Оук да бъде разрешена е по-голям от всякога.

Част от „Зима на мистериите“ по HISTORY.


Спецове в заложната къща

Продължава всеки понеделник, 22.00 ч.


Дайте възможност на „Спецове в заложната къща“ да ви отведе в пъстрия свят на заложната дейност. Влезте в заложната къща за злато и сребро в покрайнините на Лас Вегас, където три поколения от фамилия Харисън – дядото Ричард, синът Рик и внукът Кори, ръководят заедно семейния бизнес. Както конфликти, така и приятелско отношение съпътстват всяка крачка от пътя им, в който  те използват острия си поглед и умения да оценяват стойността на предметите  - от обикновените до тези с историческа стойност, сред които самурайски меч от 16-ти век, пръстен от Суперкупата, картина на Пикасо и заповед за отлагане на екзекуция от 17-ти век. Само от тях зависи да успеят да отделят фалшивите предмети от тези с реална стойност, докато търсят отговорите на обичайно задавани въпроси като "Каква е историята зад предмета?” и "Каква е стойността му?".


Най-доброто от „Ловци на чудовища“

Продължава всеки понеделник, 21.00 ч.


Тази поредица разследва от научна гледна точка някои от най-страшните и най-популярните чудовища, които дебнат в сенките… Голямата стъпка, чудовището от Лох Нес, върколаци, зверове-убийци на сушата и в морето – дали тези митични, легендарни, фолклорни или реални чудовища дебнат в света около нас? Използвайки науката и технологиите, разследващият екип на „Ловци на чудовища“ търси истината за тези ужасяващи създания.

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар