Двама журналисти на Bulgaria ON AIR подкрепят инициативата „Работилница за репортери“

Description

Двама журналисти на Bulgaria ON AIR подкрепят инициативата „Работилница за репортери“


Лицето на Новините ON AIR Виолета Манчева ще бъде ментор на учениците, а водещият на „Директно“ Димитър Абрашев ще бъде жури в конкурса 

За поредната година Bulgaria ON AIR се включва в инициативата „Работилница за репортери“, която помага на ученици да развият таланта си в журналистическо и творческо писане. Тази година двама от журналистите на медията ще се включат в образователния конкурс. 

Лицето на Новините ON AIR Виолета Манчева ще бъде ментор на учениците и ще им помогне да развият таланта си. Чаровната журналистка има богат опит както „на терен“, отразявайки важни събития, така и като водещ на централната и късна новинарска емисия. В продължение на няколко седмици Виолета ще дава насоки на участниците за всяка една от задачите, които получават. 

„За мен е удоволствие, че ще работя с млади и целеустремени хора, които мечтаят да се докоснат до журналистиката. Ще се опитам да предавам на участниците опита, който съм натрупала до момента, защото знам колко важна е подадената ръка в началото. С малко помощ стартът е вълнуващ, а не страшен“, казва Виолета. 


Водещият на предаването „Директно“ Димитър Абрашев също се включва в инициативата. За втора поредна година той ще бъде част от журито, което ще оценява творбите на учениците. Димитър има дългогодишен опит в журналистиката – изминал е целия път – от стажант, през репортер, редактор и водещ на всекидневно предаване. Заради работата си в различни печатни и електронни медии има сериозен поглед над спецификите на всеки вид журналистика. Като жури, Димитър обещава да е строг, но справедлив. 

„Страхотно е, че отново имам възможност да бъда част от „Работилница за репортери“. Спомням си текстовете на участниците миналата година, голяма част от които на много високо ниво. А тази година, застъпената тема „Поглед към доброто“ е особено предизвикателство за всички-участници, ментори и жури. Ситуацията, в която живеем в последната година ни накара да търсим повече добри новини и повече истина. Това и очаквам да видя в конкурса тази година“ признава журналистът на Bulgaria ON AIR. 

В конкурса-обучение „Работилница за репортери“ участват ученици от 9 до 12 клас. Победителите получават стаж в медия, където ще приложат на практика наученото по време на обучението си. Тази година инициативата е под наслов „Поглед към доброто“.

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар