Lenovo ще пусне първия си смартфон ThinkPhone през 2023 г.

Description

Lenovo ще пусне първия си смартфон ThinkPhone през 2023 г.

Motorola се кани да пусне смартфон, който ще предложи познатия от серията лаптопи ThinkPad дизайн и вече имаме снимки, които показват как ще изглежда той. Без никаква изненада устройството се казва ThinkPhone и залага на дизайн, който включва някои от знаковите елементи на познатите лаптопи.

Снимките на The Tech Outlook показват, че телефона има заден панел с текстура, която наподобява въглеродни влакна и препраща към лаптопите на Lenovo, а рамката е алуминиева. Забелязва се и червен бутон, който е разположен на противоположната страна на тези за контрол на звука и за включване.

Не е изключено това да е бутон за бързо стартиране на избрани приложения, но засега няма достатъчна яснота за неговата функция. Според информацията устройството е с размери 158.7 x 74.4 x 8.3 мм и включва плосък 6.6" POLED дисплей с опресняване до 144Hz и яркост до 1200 нита, в който има 32МР селфи камера с автофокус.

Смартфонът ще ползва Snapdragon 8+ Gen 1 в комбинация с 8/12GB RAM и 128/256/512GB памет за файлове. Не е пропусната и сертификация IP68 за водоустойчивост. Основната камера е тройна и включва 50MP (f/1.8) главен сензор с OIS, 13MP с ултраширокоъгълна леща и 2MP за боке ефекти.

Устройството ще е с 5000 mAh батерия и ще поддържа бързо зареждане с мощност до 68W, както и безжично при 15 вата. Теглото е 189 грама. Смартфонът ще може да бъде интегриран с лаптопите на компанията за лесна размяна на файлове и за ползване на приложения за Android в Windows.

Източник: The Tech Outlook

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар