Meta добавя повече опции за персонализиране на Facebook Reels

Description

Meta добавя повече опции за персонализиране на Facebook Reels

Meta обяви, че въвежда допълнително персонализиране на съдържанието във Facebook Reels. Целта на компанията разбира се е да задържи вниманието ви в секцията си с кратки клипове.

Обновената функционалност наподобява доста на страницата ForYou на TikTok. Хората могат да регулират предпочитаното си съдържание, като се избягва това, което не им е интересно.

Reels минават в основната визия на Facebook Watch, която вече позволява скролиране в дълги и кратки клипове. Опциите за персонализиране са под формата на бутони за показване на повече и по-малко (Show More/Show). Това ще се отразява и върху позиционирането на съдържанието като цяло.

След изборите се разчита на технология с Изкуствен интелект, която в последствие регулира показваното съдържание. Иначе от Meta отчитат нарастващата популярност на Reels като потребителите споделят все повече нещата, които им допадат.

Meta пуска също така етикети за Reels, като с тях ще се посочва причината поради, която даден клип се появява сред предложенията.

Източник: Meta

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар