Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

Невъзможни инженерни проекти от ново поколение и древна архитектура по HISTORY2 през март

Представям ви анонси за акцентитe и премиерите през март 2024 по канал HISTORY2. Невъзможен проект Project Impossible От 3 мар...

Представям ви анонси за акцентитe и премиерите през март 2024 по канал HISTORY2.

Невъзможен проект
Project Impossible
От 3 март, всяка неделя, 19.00

Оригиналната документална поредица „Невъзможен проект“ проследява
ново поколение епични инженерни проекти, които са смятани за немислими само преди няколко години. Всеки епизод включва множество истории, представящи проекти, които са от решаващо значение за нашето бъдеще.

Някои от тези проекти са огромна вятърна станция в Северно море с 600-футови ротори, гигантска морска стена, която ще защити древния град Венеция от покачващите се води, най-голямата в света преместваема конструкция в Чернобил и създаването на флотилия от ядрени кораби за разбиване на ледове. (10x60)

Да проектираш империя
Engineering An Empire
Продължава през март, всяка неделя, 22:00

Поредицата „Да проектираш империя“ продължава да представя върху архитектурните постижения на велики цивилизации, които се използват като призма, през която се разглеждат техните история и култура. През март във фокуса попадат , Персийската империя, древна Гърция, Египет и Британската империя.

Епични възстановки и ослепителни кадри от древни обекти разкриват как египтяните са конструирали своите пирамиди и паметници. Древните гърци са поставили основите на почти 3000 години европейска история. Как са построили структури като гробницата на Агамемнон и Партенона? Първата демокрация в света е използвала изкуството и архитектурата, за да създаде ослепителни структури, включително едно от седемте чудеса на света. Една от най-загадъчните древни цивилизации - Персийската империя, в своя разцвет се е простирала от Гърция до Индия. Защо тя не е просъществувала? Иновации в инженерството, включително локомотиви, канализационни системи и превъзходен в технологично отношение флот, подпомагат разпространението на Британската империя и оформят съвременния свят.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!