Description

На 20 март настъпва истинската Нова година

На 20 март настъпва истинската Нова година. Има нещо противоречиво в това, че Нова година се случва а в разгара на зимата, не мислите ли? В края на краищата, това е времето, в което мечките все още са в хибернация. Това кара човек да се чуди кога ще настъпи истинската Нова година? Природата все още почива на 1 януари, така че защо очакваме да се чувстваме напълно заредени с енергия за целите си? Всъщност има по-добро време от годината за празнуване на началото на нещо ново и то предстои съвсем скоро.

Въпреки че новата година технически започва на 1 януари,

има дълга история защо тази дата е просто повърхностна, а не базирана на цикличната енергия на естествения свят.
Ето всичко, което трябва да знаете за това защо има много по-добро време за празнуване на Нова година според астрологията:
Датата, на която се празнува Нова година, зависи от това къде се намирате и с каква култура сте свързани. Например Лунната Нова година винаги се провежда някъде между 21 януари и 20 февруари, а Персийската Нова година се провежда на датата на пролетното равноденствие, което винаги е 20 март. Има няколко различни причини за това – както религиозни, така и земеделски, и астрологични. По-голямата част от света празнува настъпването на новата година на 1 януари, тъй като това е датата, установена от 365-дневния григориански календар.
Вярвате или не, празнуването на Нова година на 1 януари е донякъде скорошно развитие. В американските колонии и Великобритания практиката започва официално през 1752 г., според TIME. Преди това датата била 25 март, на празникът Благовещение. Тогава християнският и католическият свят празнува въплъщението на Исус Христос в утробата на Мария.

Ако имате проблеми с изпълнението на новогодишните си обещания,

позволете да ви предложим опцията да започнете на чисто от 20 март в 05:06 часа българско време, защото това е моментът, в който настъпва пролетното равноденствие, а с него и астрологичната нова година. Тя идва с първия знак от зодиака, Овен, и навлизането на Слънцето в него.
Всъщност в продължение на хиляди години Нова година се е празнувала в началото на пролетта – факт, който не е забравен за спиритуалистите и астролозите. Ако следвате цикличните преходи на зодиакалното колело, новата година винаги започва, когато слънцето влезе в Овен, което се оказва и моментът на пролетното равноденствие.

Символиката на пролетта е много по-съвместима с идеята за започване на чисто и преследване на нови цели. В края на краищата пролетта е времето, когато ледът на зимата се стопява, обновявайки естествения свят и карайки новите семена да покълнат, и в крайна сметка да разцъфнат. Пролетта е, когато мечките най-накрая се събуждат от зимен сън с нов глад, когато зловещата тишина на зимата се заменя с мелодична птича песен.

Също така е важно да се отбележи, че Овен – първият знак в зодиакалното колело – се свързва с действие, посока, утвърждаване и мотивация. През сезона на Овен се чувстваме заредени с енергия и отворени към нещо ново, готови да следваме желанията си, сякаш животът ни зависи от това. И тъй като естественият свят е спал през цялата зима, животът всъщност зависи от нашето движение напред през пролетта.

 

Източник: Edna.bg

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар