Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

Москва разполага с данни, че в Украйна продължават да работят 30 биологични лаборатории по искане на САЩ

М осква разполага с данни, че на територията на Украйна продължават да работят 30 биологични лаборатории по искане на САЩ. Това ...

Москва разполага с данни, че на територията на Украйна продължават да работят 30 биологични лаборатории по искане на САЩ. Това заяви руският посланик в Холандия Владимир Тарабрин в интервю за „Известия“.

„Според нашите данни, да“, каза той, отговаряйки на въпрос дали 30 американски биологични лаборатории все още работят в Украйна.

Тарабрин припомни, че през март 2022 г. началникът на силите за радиационна, химическа и биологична защита на руските въоръжени сили генерал-лейтенант Игор Кирилов говори за мрежа, която включва 30 лаборатории, работещи в Украйна от името на Вашингтон.

Дипломатът отбеляза, че изпълнението на съответните програми е възобновено през 2023 г., но само името им е променено. „Например „Съвместни биологични изследвания“ – тази програма всъщност е насочена към разработване на компоненти на биологични оръжия – обясни той. – Ето защо не е изненадващо, че през последните 20 години Вашингтон блокира всички руски инициативи за укрепване на биологичното режим на конвенцията и създаване на ефективен механизъм за проверка на спазването на нейните разпоредби от всички участващи страни“.

Припомняме, че руските военни разкриха в Украйна фактите за действаща военно-биологична програма, финансирана от Съединените щати. Това съобщи пред журналисти в неделя военният говорител генерал Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

„Бяха разкрити фактите за спешно прочистване от режима на Киев на следи от изпълнявана в Украйна военнобиологична програма, финансирана от Министерството на отбраната на САЩ“, каза той.

Според генерала е получена информация от служители на украинските биологични лаборатории за спешното унищожаване на особено опасни патогени на: чума, антракс, туларемия, холера и други смъртоносни болести.

Както отбеляза тогава  Конашенков, сега документите се анализират от руски специалисти от войските за радиационна, химическа и биологична защита.

Източник – „Известия“/Превод:SafeNews

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!