Тайните служби ли са замесени в атентата в Москва? (ВИДЕО)

Description

Тайните служби ли са замесени в атентата в Москва? (ВИДЕО)

Тайните служби ли са замесени в атентата в Москва? Тази версия прокарва руския журналист Антон Хардин, който живее на Запад. Във видео, публикувано онлайн, той показва как шестима мъже са се погрижили вратите на изходите на залата „Крокус“ да бъдат затворени.

Всичко това се случва секунди преди началото на стрелбата

Шестимата са облечени еднакво – със сини пуловери и сини джинси и са еднакво набити. Те много приличат на тайни полицаи, които са ззастанали в радиус от пет метра един от друг. В началото снимат обстановката с телефоните си. А буквално преди първите изстрели един подир друг започват да крещят и заповядват:

„Затваряйте вратите“.

До момента няма никаква официална информация кои са тези хора

Антон Хардин разкрива още много странности около терористичния акт. В него живота си загубиха повече от 130 души.

Че има нещо гнило зад атентата вярва и докторът на историческите науки Валерий Салавей, който в момента е единственият останал на свобода опозиционер в Русия. Той заяви в интервю от дома си в Москва, че случилото се е по всяка вероятност „началото на битката за власт в Кремъл“.



На 26 октомври миналата година д-р Салавей обяви, че руският президент Владимир Путин е починал от рак. На негово място пък бил поставен двойник, намерен в Беларус. Мъжът е преминал през пластична операция.

Властта в Кремъл се е озовала в ръцете на няколко клана, начело на които стои секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев

„Те имаха джентълменско споразумение да оставят нещата такива каквито са до изборите, а да се договорят за разпределението на властта след това.“

По думите му обаче Патрушев обаче е идеологически обременен съветски апаратчик. Неговите представи за Русия са в тази посока. Той смята да извърши национализация и да отстрани конкурентите за властта, като постави начело на страната сина си Дмитрий. Това никак не се харесва на останалите представители на клановете. Очакваше се те да се скарат сериозно, което в един момент да придобие обществено проявление.

„Терористичният акт в „Крокус“ може да се разглежда като началото на това проявление. Данните, с които разполагам, и онези, които са достъпни официално, подсказват, че това е по всяка вероятност организирано мероприятие под чужд флаг“, казва д-р Салавей.

Руските тайни служби има солидни възможности в ислямския свят.

Те могат да организират подобни атаки и в Западна Европа

„Но доколкото в момента битката е за Кремъл, ние ще бъдем свидетели на сериозна криза, която ще надмине всичко онова, което Съветският съюз преживя при разпадането си в началото на 90-е. Това ще е нещо, което още не се е случвало в Русия с много подобни проявления в съвсем скоро време“, допълни още д-р Салавеъй.

Валерий Салавей обяснява факта, че е на свобода въпреки всичко, което говори, с това, че е лицето на едната от групировките, оформили се в Кремъл след 26 октомври 2023 г.:

„Те търсеха човек, който да застане с лицето си пред хората. Предложиха на няколко изявени журналисти, но всички се уплашиха и отказаха. Аз се съгласих. В замяна получих от тях гаранции за сигурност и неприкосновеност, макар в Русия днес никои гаранции да не важат на 100%“.

В предишно свое видео той призова руснаците да се запасят с хранителни стоки, защото в предстоящата криза, която ще обхване Русия, доставките ще бъдат една от първите жертви.

Източник: Флагман 

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар