Цалапица отново излезе на протест: Бащата на близнаците сеел заплахи

Description

Цалапица отново излезе на протест: Бащата на близнаците сеел заплахи

Цалапица отново излезе на протест, а майката на убития Димитър Малинов твърди, че бащата на близнаците Петър Динков сее заплахи. Той пишел по групи във фейсбук, че си бил платил където трябва и каквото трябва щяло да стане.

Близнаците Борислав и Валентин Динкови са обвинени в лично укривателство. Те помогнали на заподозрения в убийството на Митко Рангел Бизюрев да зарови трупа му и да се укрие. Роднините на Димитър обаче са на мнение, че те са имали много по-голяма роля. А 30-годишният мъж не е единственият, който е удрял младежа.

Преди дни, изправяйки се пред съда, Бизюрев даде подробни показания за случилото се в нощта на убийството. Той отрече друг да е нанасял удари

Според версията му той държал да се срещне с Митко, понеже чул, че предния ден 24-годишният го бил обиждал. Видели се, разговорът ескалирал и се стигнало до бой. Бизюрев признава, че е ударил Малинов 4 пъти в тялото. С него е бил единствено Борислав Динков. Ала показанията на двамата се разминават. Близнакът обяснил, че е имало удари и в лицето.

Майката на убития младеж не вярва на Рангел. Тя казва, че синът ѝ имал счупена носна преграда, което няма как да стане, ако е бил бит само в торса.

Противоречивите показания са и поводът са днешния протест

„Другото което е, говорим за таен свидетел. Кой е той, ако и двамата казват, че са били само те“, пита Бакалова.  „Най-големите ни страхове са, че ще бъдат пуснати да излязат на свобода.“

Тя се притесняа, че някой се опитва да потули убийството на сина ѝ.

Следващото заседание по делото за лично укривателство срещу близнаците Динкови ще бъде на 26 март от 13,30 ч. Сутринта близките на Митко ще се съберат отново пред сградата на прокуратурата. Към исканията им вече са включени „качествени разпити от криминолози и психолози“.

Източник: 24 часа

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар