Очаква ни дъждовен вторник

Description

Очаква ни дъждовен вторник

Очаква ни дъждовен вторник. Днес ще преобладава слънчево време, но облачността от югозапад ще продължи да се увеличава. Към края на деня в югозападните райони ще завали дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, по долината на Струма и в Източните Родопи от юг и ще бъде слаб до умерен. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 14° и 19°, в София – около 15°.

През нощта срещу сряда на места в Западна и Централна България,

а след полунощ и в Югоизточна ще има валежи от дъжд.
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините облачността от югозапад също ще се увеличава и по-късно през деня в масивите от Югозападна България, а през нощта и в останалата част от страната ще има валежи дъжд, над около 1800 метра – сняг. Вятърът ще се ориентира от юг и ще започне да се усилва, по най-високите върхове на Рила и Пирин ще бъде силен от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра – около 1°.

В сряда до обяд валежите навсякъде ще спрат,

а от запад облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югоизток и максималните температури ще се повишат.
В четвъртък облачността от запад на изток отново ще се увеличи и на места ще превали. В Централна и Източна България около и след обяд ще се развие и купеста и купесто-дъждовна облачност, и на места валежите ще са с гръмотевици. Вятърът ще отслабне и ще се смени със запад-северозападен.
През нощта срещу петък облачността ще се разкъса и ще намалее и в петък и събота ще бъде предимно слънчево, максималните температури съществено ще се повишат.

 

Източник: НИМХ

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар