Путин: Организаторите на терористичната атака в Крокус искаха да всеят паника, но бяха посрещнати с единство

Description

Путин: Организаторите на терористичната атака в Крокус искаха да всеят паника, но бяха посрещнати с единство

Организаторите на терористичната атака в Крокус се надяваха да всеят паника и раздор в обществото, но бяха посрещнати с единство.Това заяви руският президент Владимир Путин на среща за предприетите мерки след терористичната атака в Crocus City Hall.
„Онези, които планираха тази терористична атака, се надяваха да посеят паника и раздор в нашето общество, но бяха посрещнати с единство и решителност да се противопоставят на това зло“, каза Путин.

Въпросът кой е очаквал от Украйна извършителите на терористичната атака

в Crocus City Hall край Москва неминуемо възниква и се нуждае от отговор. Трябва да отговорим и на въпроса защо терористите са се опитали да отидат в Украйна, след като са извършили престъпление, и кой ги е чакал там. Ясно е, че тези, които подкрепят режима в Киев, не искат да бъдат съучастници на терора и спонсори на тероризма. Но наистина има много въпроси“, добави Путин.
Руският президент Владимир Путин благодари на всички, които са спасили хората след терористичната атака в Crocus City Hall и пожела бързо възстановяване на жертвите.
„Преди всичко искам още веднъж да изразя дълбоките си съболезнования на семействата и приятелите на загиналите при кървавата варварска терористична атака на 22 март и да пожелая бързо възстановяване на ранените“, каза Путин на съвещание за предприетите мерки. след терористичната атака в Крокус.

„Благодаря на всички, които спасиха хора в тежки условия и помогнаха на пострадалите“, добави той.

Путин отбеляза, че сред тези, които сега изпращат думи на съчувствие към близките на загиналите, има хора от различни националности, от всички региони на страната, от всички възрасти, включително деца, ученици и студенти.

„В този труден момент нашето общество показа пример за истинска солидарност, сплотеност и взаимна подкрепа“, подчерта руският лидер.

 

Източник: ТАСС / Превод:SafeNews

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар