ИЗВЪНРЕДНО! Десетки жертви след стрелба в концертна зала край Москва

Description

ИЗВЪНРЕДНО! Десетки жертви след стрелба в концертна зала край Москва

Десетки жертви след стрелба в концертна зала край Москва. Няколко маскирани лица са открили стрелба с автоматично оръжие в сградата на концертната зала „Крокус Сити Хол“ в Московското предградие – Красногорск, съобщиха руски медии.

РИА Новости пише за трима мъже в камуфлажно облекло, открили огън по посетителите преди началото на музикален концерт на групата „Пикник“.

На видеокадри, разпространени от предполагаеми очевидци, се виждат поне петима нападатели в камуфлажно облекло да стрелят от упор по посетители на концертната зала „Крокус сити хол“.

Според РИА Новости и ТАСС в момента тече евакуация.

Според руския Телеграм канал 112 са пострадали 50 души, а загиналите са повече от 10. По-рано друг Телеграм канал съобщи за 12 загинали и 35 ранени.

Съобщава се и за избухнал пожар в сградата след експлозия, като на място са изпратени служби за спешна помощ, посочва още руските агенции.

Агенция ТАСС съобщава, че покривът на сградата е обхванат от пламъци.

Видео, публикувано онлайн от руските информационни агенции, показва облаци дим и пламъци, издигащи се от сградата.

Вестник „Известия“ съобщава за неуточнен брой хора, блокирани на втория етаж на сградата заради пожар.

Руските спасителни служби са евакуирали около 100 души от концертната зала, но в сградата, която е почти изцяло обхваната от пламъци, все още има хора, предадоха руските информационни агенции. Има хора, които са хванати в капан на покрива на сграда. Заради това към мястото е изпратена подемна техника, за да бъдат евакуирани.

На място са специални части на Националната гвардия на Русия, както и полиция и пожарникари, предаде ТАСС.

Служителите на реда се опитват да разберат какво се е случило.
Междувременно ТАСС съобщи още, че нов взрив е бил чут преди минути в концертната зала.

Световните агенции напомнят, че на 7-и март посолството на САЩ в Москва е предупредило за възможни атентати в руската столица.

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар