Васил Божков: „Не знам какво става с колекцията ми, това не са зеленчуци от пазара!“

Description

Васил Божков: „Не знам какво става с колекцията ми, това не са зеленчуци от пазара!“

Васил Божков: Не знам какво става с колекцията ми, това не са зеленчуци от пазара! Това обяви бизнесменът Васил Божков, който се появи във видео, което публикува на собствения си профил във Фейсбук, видя HristovHQ.com.

Според това, което знае от Прокуратурата, Божков каза, че от там са уверили, че иззетите ценности се държат на съхранение в Националния исторически музей. Там е наета допълнителна охрана от „Жандармерия“. Божков допълни, че въпреки това той не е наясно при какви условия и как се съхранява неговата колекция.

Божков подозира, че колекцията му може и да не се съхранява правилно, като се има предвид видеа, които му изпратили негови колеги. Според неговите твърдения на тях се виждало, че ценностите се съхраняват като „зеленчуци от пазара“. Той припомни, че това е недопустимо, защото артефактите са с ранг от национално значение за България.

„Аз съм ги събирал от цял свят, а те дойдоха и ги разграбиха като талибани“, допълни с видимо спокоен тон Божков. Тй припомни, че талибаните са разрушили легендарната Палмира и са разрушили статуя на Буда, а тук „талибаните“ от прокуратурата го направиха тук в България“.

 

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар